SportNews.hr

prava sportska priča

Prijić - Treća HNL središte 5:0! Rubinić može što hoće. Prijić je teško objašnjiva pojava, ali se time nitko ne bavi. Lučko i trener Milas pružili su maksimum, no što to vrijedi kad je iz "mraka" izronio Prijić

LUČKO - VINOGRADAR 1:2 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledalaca: 200. Glavni sudac: Ješić (Sisak) 6,5. Pomoćni suci: Grgurić (Kutina) i Ćutura (Petrinja). Četvrti sudac: Marić (Sisak). Delegat: Herceg (Krapina).

Strijelci: 0:1 - Prijić (16), 1:1 - Burić (45), 1:2 - Prijić (82).

LUČKO: Klemenčić 6,5, Radić 6, Ninčević 5,5, Rogač 5,5, Stojanov 5,5 (od 46. Puntar 5,5), Barišić 6, Vajdovčić 6,5, Batarelo 7,5, Marelja 6,5 (od 62. M. Bubnjić 5,5), Ćorić 6,5 (od 76. Brdar -), Burić 7. Trener Milas 6,5.


VINOGRADAR: Bašić 7, Pecolaj 6,5, Čagalj 6, Ivkovčić 6, Povrženić 6,5 (od 60. Mislimi 6), Meter 6, Rajnović 6 (od 46. Rašić 7), Čakarić 6 (od 72. Štulec 6), Filipović 6,5, Kelava 7,5, Prijić 8. Trener D. Biškup 7.


Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Prijić (Vinogradar).

Nema druge nego susret središnje skupine treće lige početi s naslovom: Prijić - Treća HNL središte 5:0! Na ljestvici strijelaca poslije šest kola to je i doslovno tako: Prijić - Filipović 10:5. Prijić je u prosjeku zabio 1,66 po utakmici. Zahvaljujući njemu Vinogradar je prvi sa svih 18 osvojenih bodova. Igrači Lučkog su izgorjeli na terenu, no to im ništa ne vrijedi, jer je sa suprotne strane stajao Prijić. Igrao je tako da je tek nekoliko puta bio u posjedu lopte, ali je zabio dva gola. Prijić je u svakom smislu teško objašnjiva pojava, no time se nitko ne bavi. U ovoj trećoj ligi ga ni jedan igrač nije u stanju čuvati, no nismo sigurni da se i jedan trener time bavi. Ne bavi se nitko, jer zašto čuvari stoje tako daleko? Ne bavi se nitko ni "posebnošću" Rubinića. Svi ti Jarunčani, Vrapčani, Trnjani, Krapinčani i Dugoselčani su dovoljni sami sebi. Ovaj neshvatljiv potez Šukerovih pobočnika u HNS-u sa pet trećih liga samo im je pogodovao, kako bi bili još više samodopadni. Možda se taj Jarun donekle trgnuo...Rubinić će osvojiti i četvrto prvenstvo za redom i neće htjeti (ili neće moći) dalje, Prijić će porušiti sve rekorde, ostali će se boriti za drugo mjesto, a i tako, osim Lučkog, nitko nema drugoligaške uvjete i kakvog to sve skupa ima smisla? Prvenstvo će, što se prvog mjesta tiče, biti nezanimljivo. Rubinić može sve! On je nakon šest pobjeda u nizu (uključujući i Kup) smijenio dosadašnjeg trenera Sanjina Lucijanića i doveo Dražena Biškupa u prošloj sezoni trenera upravo Lučkog. Kako to ocijeniti: nakloniti mu se do poda, proglasiti ga samovoljnim, smatrati to podcjenjivanjem ili nečim četvrtim? Zapravo nije ni važno tko je trener. Bitno je da igra Prijić!
Lučko i Vinogradar odigrali su vrlo dobru utakmicu. Borbenu s maksimumom zalaganja i djelomice po kiši. Lučko je postiglo domet kao ni jednom u ovom prvenstvu. Novi trener Milas vodio je momčad po svim pravilima visoke stručnosti. Upustio se i u rizik i u posljednjih 15-ak minuta, kod rezultata 1:1 uveo je dvojicu napadača M. Bubnjića i Brdara, tražeći pobjedu. Onda se iz mraka stvorio Prijić i sve je palo u vodu.