SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Kako legendarni Ilija Lončarević objašnjava jesenski slom HAŠK-a, Lučkog i Trnja? Treća liga ne može bez neke vrste profesionalizacije. HAŠK je veće negativno iznenađenje od Lučkog. Zašto poslije Lovrića u Zagrebu više nama igrača?

Ilija Lončarević, trener HAŠK-a, ima 75 godina i više od 35 godina trenerske karijere u kojoj je trenirao 20-ak klubova, neke i po više puta. U izjavi za SportNews 28. listopada 2018. je rekao kako će podjela treće lige na pet skupina biti katastrofalna. Bez obzira na tu dobro pogođenu Ločarevićevu pretpostavku nije sasvim jasno zbog čega je baš ta skupina Središte doživjela najveći pad i zbog čega je u njoj nogomet toliko uprosječen da osim Prijića nema igrača koji bi bio iznad nezanimljivog prosjeka, ili toliko talentiran da bismo ga uskoro mogli očekivati u višem, odnosno najvišem rangu poput Lovrića. Njemu su nedavno navijači Hajduka u Velikoj Gorici uzvikivali: "Dođi na Poljud", ali je sad kasno, jer je on vredniji od novaca koji oni mogu dati. Kada je 2. studenoga 2016. u Plešivičkom gorju Lovrić potopio ondašnji Vinogradar, poslije sjajnih igara koje je pokazao i u srpnju te godine na europskom amaterskom prvenstvu u Istanbulu, nitko ga, osim Kustošije, nije prepoznao. Lovrić je bio posljednji pravi izdanak zagrebačkog amaterskog nogometa, u trenutku kad je reprezentacija zagrebačkog središta postala amaterski prvak Europe. Hajdukova skautska služba ga nije prepoznala, nije ga ni Dinamova, no u Maksimiru su toliko bogati da ga mogu i naknadno kupiti. Marko Tolić je izronio iz profesionalnog kluba Lokomotive. Poslije te zlatne medalje 2016. i nogomet zagrebačkog središta je počeo posustajati. Već 2018. ispali su u Zelini u ranoj fazi nove runde europskog natjecanja i nisu bili ni blizu obrane europskog naslova. I dok je Krapinsko-zagorska županija uspjela dobiti dva kluba u središnjoj skupini treće HNL, potpuno su podbacili klubovi Zagrebačkog nogometnog saveza. Njih je u skupini polovina, ukupno osam, ali su četiri kluba među posljednjih šest. Slavni zagrebački klubovi HAŠK i Trnje su posljednji i pretposljednji. Da li je to ikada bilo, baš tim redom? Špansko je 12. no samo s dva boda više od HAŠK-a i Trnja.
Lončarević kaže kako je podjela u pet liga opustila klubove ZNS-a koji su smatrali kako će biti lako i raspustili su momčadi i prestali nabavljati igrače sa strane.
-Treća liga ne može bez neke vrste profesionalizacije, tvrdi Lončarević.
Što je veće negativno iznenađenje: posljednje mjesto HAŠK-a ili tek deveto mjesto Lučkog?
-Ipak je to poslednje mjesto HAŠK.a. Lučko je pokazalo neozbiljno. Nevjerojatno kako su ušli u prvenstvo. Ne znam hoće li se uspjeti vratiti u drugu ligu.
Kako objašnjavate to da je HAŠK posljednji doduše s jednakim brojem bodova kao i Trnje? S Vama na trenerskom kormilu! Zar trojac Krajačić - Ristovski - Matteoni nije mogao bolje?
-U pitanju su psihološki razlozi. U ljeti jedan broj igrača je otišao iz osobnih razloga tako da je to slomilo svaku ambiciju- Vjerujem da ćemo to u proljeće popraviti.
S vama ili bez vas?
-Razgovaram s predsjednikom!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku