SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Zašto je Prijić zabio „samo“ 20 pogodaka? Kako Kurilovec vidi proljeće? Zašto Maksimir prima puno golova? U čemu je podvig Mladosti iz Petrinje?

Foto: Djuka / Ratko Ninković trener MaksimiraFoto: Djuka / Ratko Ninković trener Maksimira

Zanimljivo izgleda taj pogled s vrha prema četvrtom mjestu 3. HNL središte: Vinogradar je na čelu sa sedam bodova prednosti ispred Kurilovca, Maksimira i Mladosti koji imaju po 27 bodova. To je skupina koja se odvojila. Gaj Mače najveće iznenađenje, na petom mjestu, ima 21 bod. Ali ništa više nije uvjerljivo kao prije. Liga je slabija, Vinogradar je zabio „samo“ 29 golova o od čega Prijić „samo“ 20, Maksimir je primio „čak“ 24 gola što je lošije od 11. Španskog. Mladost iz Petrinje ima gol razliku „samo“ plus jedan kao i 8. Ponikve. Vrapče i Trnje postigle su samo po tri pobjede. Vjerni pratilac Igora Prijića na vrhu liste strijelaca Matija Smrekar postigao je „samo“ pet pogodaka. Ali nije baš sve crno: Maksimir je zabio 28 golova, jedan manje od Vinogradara, Kurilovec je primio 16 golova samo dva više od vodećeg. Maksimir i Mladost imaju po osam pobjeda.

Igor Prijić, najbolji strijelac svih liga otkad se pamti, zabio je u jesenskom dijelu 20 golova. U jesen prije je zabio 26, kao i u polusezoni 2017./18. No, tada se natjecalo po 18 klubova pa su bile dvije utakmice više. No onda je i prosjek bio veći: čak 1,5 po utakmici. U upravo završenoj polusezoni prosjek je: 1,33. Prijić kaže:

-U prošloj sezoni sam zabio 56 golova i to se više nikada neće ponoviti. U prethodnim polusezonama zabijao sam po 26, bilo je više klubova, liga je bila jača, a i moja momčad je bila bolja. Pa i sada sam zabio 70 posto svih naših golova. Mislim da je odlazak riječko-istarskih klubova srušio kvalitetu ove lige. Pogledajte, mi smo slabiji, a imamo sedam bodova prednosti. Vjerojatno ćemo opet biti prvaci, a hoćemo li ići u kvalifikacija ne znam.

Kurilovec je dosta zabio i malo primio (24:16) no Vinogradar je i u toj domeni bolji.

-Naša je prednost što je 90 posto momčadi ostalo na okupu. Nemamo pojedinca koji iskače, osim povremeno. Kelava je najbolji prednji vezni u ligi. Naš je problem što nemamo klasičnog središnjeg napadača. Visok plasman u jesenskom dijelu je oživio kombinacije da bi Velika Gorica mogla imati i drugoligaša. Problem Lučkog je zaostatak na ljestvici i vrlo težak raspored u proljeće, iznosi kombinacije trener Kurilovca Perica Vidak.

Maksimirova karakteristika je da je puno zabijao i puno primao.

-Mi smo naučeni igrati na umjetnoj travi i onda dođemo na loše prirodne terene, gotovo livade i tamo stradamo. Dok ne bude pravih infrastrukturnih uvjeta neće biti ni pravog nogometa, tvrdi trener Maksimira Ratko Ninković.

Postoje promatrači koji kažu kako imate lošu obranu i niskog golmana?

-To nije točno. Krznar je izvrstan, dok je Javor mlad golman i vrlo talentiran. Nije visina jedino zbog čega bi netko bio dobar golman.

Također se govori da su vam Abramović i Horvat sve?

-Nikada pojedinac ne nadmašuje kolektiv, misli Ninković.

Mladost iz Petrinje koja ima tradiciju, ali je ipak novak, imala je vrlo uspješnu jesen, iako je zaostatak za Vinogradarom gotovo nedostižan. Trener Zoran Buinac je postigao nešto što se teže ostvaruje. S gol razlikom 25:24 postigao je osam pobjeda i osvojio 27 bodova što može samo momčad iznimne taktičke discipline. Buinac ne dopušta improvizacije.

-Naš je problem što je većina igrača zaposlena i rijetko možemo trenirati dvaput na dan, objašnjava Buinac.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku