SportNews.hr

prava sportska priča

Prijić je u 93. minuti zabio pobjednički gol Vinogradara u Španskom. Novi trener Bračun se veselio kao u najboljim igračkim danima. Ivkovčić najbolji. Špansko izvanredno motivirano

Foto: Djuka / Igor Prijić uvijek opasanFoto: Djuka / Igor Prijić uvijek opasan

ŠPANSKO - VINOGRADAR 1:2 (1:0)

ZAGREB - Igralište u Španskom. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Čulina (Zagreb) 7. Pomoćna sutkinja: Ivona Pejić (Zagreb). Pomoćni sudac: Maleš (Zagreb). Četvrta sutkinja:Maja Petravić (Zagreb). Delegat: Solomun (Sisak).

Strijelci: 1:0 - Tianyang (39), 1:1 - Ivkovćić (57), 1:2 - Prijić (90+3).

ŠPANSKO: Jagatić 5,5, Lagundžić 6, Ivezić 6, Živković 5,5, Samodol 6, Tianyang 7 (od 78. Zebić -), Glavinić 6, Marković 6, Gale 6 (od 70. Skansi 5,5), Koletić 6, Pavlic 6 (od 90+1 Sabolović -). Trener M. Vukelić 6.

VINOGRADAR: Bašić 6, Pecolaj 6,5, Ivkovčić 7,5, Torbica 5,5 (od 20. Filipović 6), Mislimi 6,5, Kovačić 6, Ivetić 7, Povoljnjak 6,5 (od 75. Rašić -), Čakarić 6,5, Kelava 6 (od 81. Povrženić -), Prijić 7. Trener Bračun 7.

Ocjena utakmice 7.
Igrač dvoboja: Ivkovčić (Vinogradar).

Kada je Igor Prijić u 93. minuti zabio za tri boda Vinogradara u Španskom, novi trener Milivoj Bračun pokazao je visoku dozu oduševljenja. Bio je to njegov prvi nastup na klupi trostrukog uzastopnog prvaka i sigurno je jako želio pobjedom početi nov posao. No, da nije bilo iznimnog strijelca Prijića teško bi se to dogodilo. Ali još je važnija bila igra stopera Mateja Ivkovčića, najboljeg igrača utakmice. Osim što je bio glavna poluga u obrani, postigao je izjednačujući pogodak i jednom zatresao vratnicu. Prijić se tijekom utakmice nije osobito isticao, ali je u završnici susreta nekoliko puta dolazio u vrlo povoljne šanse i na kraju zabio kada je to bilo najpresudnije. Utakmica je bila vrlo uzbudljiva s prigodama na obje strane. Jednom su domaći izbacili loptu sa same gol linije. Špansko je iznenadilo izvanredno motiviranom igrom. Osim postignutog gola pogodilo je i prečku.
Vinogradar je igrao bez stopera Bagarića koji se ozlijedio prošli tjedan, tako da je prinova Perica Ivetić morao igrati na njegovu mjestu, a ne u veznoj ulozi za što je specijalist. Ivetić je 21. veljače pristupio iz tuzlanske Slobode.
Bračun po kvaliteti nema momčad kakvu je imao Stjepan Gomerac. Ima doduše Prijića, ali nema veznu liniju kao u Gomerčevo doba. Vinogradar i dalje ima sedam bodova prednosti i bit će prvak, no infrastrukturnu licenciju tek treba izboriti, kako bi igrao u kvalifikacijama za Drugu HNL. Mladost iz Petrinje i ostali kandidati ne trebaju gubiti nadu.

Alpas