SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Nakon što je HAŠK preživio prvo poluvrijeme u kojem je samo Prijić dva puta pogađao vratnicu, gol mu nije priznat zbog zaleđa i dva zicera otišla su mu tik pokraj vrata, u drugom nije iskoristio kazneni udarac i ispustio iznenađenje.

Foto: Djuka / Igor PrijićFoto: Djuka / Igor Prijić

VINOGRADAR - HAŠK 2:0 (1:0)

MLADINA - Stadion Mladina. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Lacković (Jablanovec). Pomoćna suci: Pranjić (Dugo Selo) i  Šarić (Dugo Selo). Četvrta sudac:Debogović (Bijela Gorica). Delegat: Škrinjarić (Zagreb).

Strijelci: 1:0 - Prijić (11), 2:0 - Filipović (87), 1:2 

VINOGRADAR: Bašić , Pecolaj , Ivkovčić, Kelava (od 78. Povrženić), Rašić, Prijić, Kovačić, Ivetić, Povoljnjak (od 46 Rajnović od 64. Štulec), Čakarić, Filipović. Trener: Bračun.

HAŠK: Gorjanec, Bradić, Čopec, Kos (od 20 Burić), Puntarić, Ristovski, Sliško, Bosak (od 66 Bojko), Krajačić (od 66 Kaltak)Šaronja, Žejavac. Trener: Lončarević

U Mladini nema iznenađenja, Vinogradar pobjeđuje i kada mu sreća okrene leđa. Viroza i ozlijede na muku su stavile trenera Bračuna, ali samo do početka utakmice jer su njegovi puleni dominirali, od prvog sučevog znaka stalno su napadali, gol je visio u zraku. Prijić donosi prednost u 11 minuti, a do kraja prvog dijela dva puta je zatresao vratnicu, nepriznat mu jedan gol zbog zaleđa, a dva puta su "ziceri" otišli za malo pokraj vrata. Uz raspoloženog Prijića pored dobre igre cijele momčadi isticao se Čakarić probojima po desnoj strani, a jedan njegov udarac prošao je tik uz stativu. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Vinogradara, a moglo je biti barem pet golova razlike.

Stari lisac Bračun predosjetio je što bi moglo slijediti u drugom dijelu.

- Umjesto da smo riješili utakmicu, sad slijedi kuku majko, zabrinuto je prokomentirao na izlasku s terena.

Desilo se upravo ono što je Bračun predvidio, Vinogradar ima inicijativu, napada, ali za razliku od prvog poluvremena ni šanse nisu takve iz kojih bi se moglo ugroziti gol Gorjanca. Prijić je ostao odsječen, pokušavao je nešto sam, ali nije išlo. Po iskustvu znamo da za neiskorištene prigode u pravilu slijedi kazna. Kazneni udarac za HAŠK desetak minuta prije kraja najgore je što se domaćinu moglo dogoditi. Bašić je opet pokazao prvoligašku kvalitetu, obranio je udarac s bijele točke što je još malo motiviralo zeleno-bijele i onda, a tko drugo nego Prijić stupa u 85 minuti na scenu, zaustavljen je povlačenjem od strane Puntarića na samom rubu šesnaesterca za što je dobio drugu opomenu i crveni karton. Povrženić je majstorski izveo slobodan udarac, a Gorjanec još bolje odbio, ali samo do Filipovića koji poentira za konačnih 2:0.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku