SportNews.hr

prava sportska priča

Igranje u ritmu subota- srijeda ostavilo je trag na igri Kurilovca. Cvetko, sportski direktor: Ako ostvarimo sportski rezultat idemo u drugu ligu, pokrenuli smo postupak za licenciranje.

KURILOVEC - VRAPČE 2:0 (1:0)

VELIKA GORICA - Igralište SRC Udarnik. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Debogović (Bijela Gorica) . Pomoćni suci: Grgurić (Kutina) i Jušić (Kutina). Četvrti sudac: Landeka (V. Gorica). Delegat: Očić (Veliko Trgovišće).

Strijelci: 1:0 - Hodak (36), 2:0 - Sedlaček (56)


KURILOVEC: Debijađi, Kovačić, Šarić, Marinić, Tominac (od 56 Martinović), Sedlaček (od 90 Sudar), Hodak (od 56 Spudić), Matoš, Čurek, Muhar (od 82 Roginić), Rajić
Trener: Perica Vidak
VRAPČE: Tor, Salopek, Morber (od 46 Strmečki), Belak, Ćibarić (od 46 Fajdiga), Jedvaj, Karamatić, Samodol, Hajdinjak (od 71 Banožić), Gudelj (od 81 Domgionaj), Vukadin (od 46 Mohač)
Trener: Željko Radišić


Kurilovec je pobijedio Vrapče u igri koju bi najradije odmah zaboravili, igranje u ritmu srijeda subota ostavilo je traga. Vrapče je dobro pariralo igri domaćih kojima nikako za nogom nije išao precizan pas, lopta je bila prejaka ili prekratka. Hodak je donio prednost nakon što se lopta odbila od vratnice. Vodećem golu prethodio je fantastičan lob Karamatića gotovo s polovice igrališta, lopta je pogodila vratnicu, od nje se odbila na travnjak pa potom opet u vratnicu, da bi je se na kraju dočepao vratar Debijađi. Sve je iznenadila Karamatićeva majstorija kao glavnog i pomoćnog suca koji su bili daleko da bi procijenili je li lopta u odbijanju prešla gol liniju, u pauzi dosta se raspravljalo o tome. Sedlaček je pobjedu i tri boda potvrdio golom u 56'. Ni Vrapče nije bilo bez prilika, sreća je bila na strani Kurilovca. Kurilovec će u srijedu u goste kod Jaruna pojačan Pavlakom iz Lučkog.
- Jučer sam imao prvi trening, čekam prvu utakmicu. Kurilovec igra najljepši nogomet u ovoj ligi, došao sam da pomognem i da zajedno napredujemo. Kurilovec ima jaku momčad, dosta su dobro kompletirani, nadam se da ću moći pomoći i donijeti neku dimenziju više, rekao nam je Pavlak na poluvremenu koji igrom u Kurilovcu želi skrenuti pozornost na sebe, prvoligaš Gorica nije daleko.

Na kraju od sportskog direktora Damira Cvetka dobili smo odgovor na pitanje koje se od samog početka prvenstva nameće, hoće li Kurilovec u drugu ligu?

- Donijeli smo odluku nakon što smo obavili sve konzultacije sa svim relevantnim čimbenicima da ako postignemo sportski rezultat koji nam omogućuje nastup u drugoj ligi, igrat ćemo ju. Imamo planove kako i sve ćemo poduzeti da naš stadion dovedemo u stanje da dobije licencu za igranje druge lige, a prijavit ćemo i gradski stadion u Velikoj Gorici za svaki slučaj. O našim planovima razgovarali smo i s predsjednikom NSZŽ Nenadom Črnkom koji nam je u tom smislu dao podršku.

 

 

Alpas