SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun je pobijedio Kurilovec i spasio sebe i užitak borbe za prvo mjesto. Jolić predsjednik: Nadam se da ćemo Drugu HNL igrati u Rudešu. Trener Kurilovca Vidak smatra kako je pobijedio slabiji protivnik. Turčin sudi vrhunski

JARUN - KURILOVEC 3:1 (1:1)

ZAGREB - Igralište u Jarunu. Gledatelja: 180. Glavni sudac: Turčin (Tuhelj) 7,5. Pomoćni suci: Kupres (Samobor) i Bedeniković (Zabok). Četvrti sudac: Fotivec (Špičkovina). Delegat: Lukić (Sesvete).

Strijelci: 1:0 - Prijić (10), 1:1 - Muhar (33), 2:1 - Vragolović (57), 3:1 - Špišić (90+2).

JARUN: Spudić 7, Blaževski 6,5, Ćerdić 6, Šoša 6,5, Mislimi 6, Ačkar 7, Jugović 6,5, Bamba 5,5 (od 84. Čičković -), Špišić 7, Vragolović 7,5 (od 84. Protega -), Prijić 7 (od 90+2 Radoš -). Trener Jurić 7.

KURILOVEC: Debijađi 5,5, Čurek 6, Rajić 6, Čunčić 6,5 (od 20. Hodak 6), Marinić 6, Matoš 6, Pavlek 6, Spudić 6 (od 75. Sudar 6), Sedlaček 6, Muhar 7 (od 68. Martinović 6). Trener Vidak 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Vragolović (Jarun).
Isključen Ćerdić (75) zbog drugog žutog kartona.

Pobjedom nad Kurilovcem i dolaskom na dva boda razlike Jarun je spasio sebe i vratio užitak borbe za prvo mjesto. Kurilovec je danas prvi put pobijeđen tek u 9. kolu, poslije serije utakmica srijeda- subota u kojoj je osvojio Kup Zagrebačke županije pobjedom nad prvoligašem Goricom.
-Poslije neugodnog 0:3 poraza u Dugom Selu prošle subote, zbog lošeg pristupa igrača, prijetila je opasnost da Kurilovec ode na osam bodova prednosti, otkrio je svoju bojazan predsjednik Jaruna Grgo Jolić.
S obzirom da se to nije dogodilo, Jarun je opet kandidat za prvo mjesto i kao i Kurilovec predat će zahtjev za drugoligašku licenciju kad za to dođe vrijeme.
-Mi ćemo učiniti sve da ostvarimo natjecateljski uvjet, za papirologiju ćemo angažirati posebnog konzultanta, kaže predsjednik.
U Jarunu nećete moći igrati Drugu HNL?
-Znamo to. Nadamo se kako će nam Grad osigurati nastupe na jednom od zagrebačkih stadiona koji zadovoljavaju uvjete. Vjerujemo kako će to biti u Rudešu.
U subotu u Dugom Selu ste krajnje negativno iznenadili. Sada ste dobili iskusnog Jugovića i najzad bi momčad trebala biti stabilna u svojim predstavama?
-Dugo Selo je bilo težak posrtaj. Održali smo upozoravajući sastanak s igračima i trenerom. Sad idemo u Karlovac, 17. listopada nas čeka novi derbi protiv Trnja na našem terenu. Trnje također cilja gore. Nedavno smo ih pobijedili u Kupu, prisjeća se Jolić.
Pobjeda nad Kurilovcem izborena je u iscrpljujućoj, borbenoj utakmici, zanimljivoj, no ne i odveć lijepoj. Jedan od gledatelja, iskusni trener Milivoj Bračun, ovako je sažeo svoje dojmove: "Utakmica je bila dobra, pobjeda Jaruna je sasvim zaslužena".
Trener gostiju Perica Vidak nije dijelio to mišljenje:
-Pobijedio je slabiji protivnik. Mi smo bili puno bolji.

Jarunčani su, naravno, bili suglasni s Bračunovom ocjenom, ne i Vidakovom, argument im je bio i to što su posljednjih 15 minuta igrali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Ćerdiću.
Trener Kurilovca ima razloga biti nezadovoljan zbog bolje igre u prvom poluvremenu i promašenih šansi, ali je napor Jaruna bio jasno vidljiv, ohrabrujući i na kraju isplativ. Trener Jurić pogodio je postavljanjem Vragolovića u vrh napada zajedno s Prijićem, a i nastup Jugovića donio je neku vrstu mirnoće, iako to nije bilo ništa posebno.
Valja istaknuti 27-godišnjeg suca Martina Turčina iz Trstena pokraj Tuhlja u Krapinsko-zagorskoj županiji, koji je prošle godine diplomirao na Kineziološkom fakultetu Zagrebu. Turčin je odlično odsudio današnji derbi, kao i onaj drugoligaški u nedjelju između Dinama II i Hrvatskog dragovoljca i čini se kako je njegov put prema daljnjem usponu sasvim otvoren.

Alpas