SportNews.hr

prava sportska priča

Kurilovec je u Španskom tijesno dobio možda presudnu utakmicu za jesenski naslov. Realno, Kurilovec može izgubiti još samo u Ponikvama. Špansko nije iskoristilo težinu i visinu kurilovečkih stopera. Golman Debijađi bio je najbolji

Špansko - Kurilovec 0:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište u Španskom. Igrano bez gledatelja: Glavni sudac: Turčin (Tuhelj) 7,5. Pomoćni suci Sinković (Lepajci) i Gamilec (Krapina). Četvrti sudac: Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Tomačić (Draganić).

Strijelac: 0:1 - Spudić (33).

ŠPANSKO: Back 6,5, Marković 6 (od 82. Šiprak -), Glavinić 6, J. Bajan 6, Crnogorac 6 (od 85. B. Bajan -) 6, Brnić 6, Ištuk 6, Lerotić 6,5, Skansi 6, Klarić 6, Gaviria 6,5. Trener M. Vukelić 6.

KURILOVEC: Debijađi 7, Spudić 7, Rajić 6, Čunčić 6, Čurek 6, Tominac 6 (od 54. Pavlak 6,5) Matoš 6,5, Ćosić 6,5 Muhar 6,5, Sedlaček 6 (od 87. Hodak -), Sudar 6 (od 54. Martinović 6).. Trener Vidak 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Debijađi (Kurilovec).

"Pobijedili smo na mišiće. Moglo je završiti i neodlučeno Teren je bio katastrofalan, ali takav je i naš", izjavio je poslije minimalnog rezultata trener Kurilovca Perica Vidak.
S druge strane komentirao je Blaženko Klarić (24), desno krilo Španskog, koji je od 2017. igrao u Austriji i od kojeg se očekivalo da riješi utakmicu:
"Nismo trebali izgubiti, zaslužili smo bod. Teren nam nije dao. Mi smo klapa i nadoknadit ćemo to, iako je naš ukupni bodovni zbroj daleko ispod onog što kvalitetom zaslužujemo."
Prema tome nije bilo razlike u ocjeni realnosti ishoda susreta. Još je važno naglasiti kako su igrači Španskog, posebno za ovu utakmicu, istrčali u crnim dresovima u znak sjećanja na Vukovar i kako je Martin Turčin sudio uobičajeno odlično.
Kako sada stoje stvari Kurilovec, recimo to tako, više nema gdje izgubiti, osim možda u Ponikvama i s odgođenima treba odigrati još ukupno četiri dvoboja. Jarun ima dva boda više i velika je vjerojatnost kako će pobijediti u sve predstojeće, ne četiri nego tri utakmice koliko mu ostaje, no ako Kurilovec pobijedi u četiri onda će on biti jesenski prvak. Premda u nogometu nema pouzdane prognoze, pa i u slučaju Jaruna i Kurilovca može biti i neočekivanih ishoda.
Ne treba zaboraviti da je osim prvenstva Kurilovec ove jeseni učinio dva iznimna dometa u Kupu: pobjedu nad Goricom u finalu županijskog i plasman u osminu finala Hrvatskog kupa gdje je u subotu pobijeđen od također prvoligaša Osijeka.
Što o izgledima za jesenski naslov kaže trener Vidak?
"Mi nikada nismo tajili kako je naš cilj prvo mjesto!"
Znači li to kako mislite da možete i u Stenjevcu u posljednjem kolu osvojiti tri boda? Jarun je tamo u četvrtom kolu dosta teško odigrao samo neodlučeno?
"Ništa nije sigurno, ni nama ni Jarunu u bilo kojoj utakmici i na bilo kojem terenu. Ovo je iznimno zanimljivo i izjednačeno prvenstvo i ne mora, na kraju krajeva, odluka pasti baš u Stenjevcu".
Prvenstvo je zanimljivo, jer nema Vinogradara. Nama se čini kako je kvalitetom lošije. Ni Prijić još nije zabio 20 golova? Tek je na brojci 16, a u Vinogradaru bi već bio na 24,25. Vaš najbolji strijelac Sedlaček je tek sedmi na listi sa 7 golova? Vama je danas najbolji bio golman. Špansko nije iskoristilo visinu i težinu vaših stopera ukopanih u blatu?
"Mi nemamo izrazitog pojedinca. Naša je momčad vrlo izjednačena i to može biti nedostatak, ali i velika prednost", odgovorio je Vidak.
Trener Španskog Miha Vukelić nije na poluvremenu vikao na igrača kao nedavno protiv Lučkog, ali ni tada ni sada poslije odmora nije bilo ploda. U subotu idu u Karlovac i u posljednjem kolu dolazi im Trnje. Ništa nije unaprijed presuđeno osim da sigurno ispada zadnji. Špansko treba biti oprezno.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room