SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Ratko Ninković napušta klupu Maksimira: Nikakve zamjerke nemam, sve je bilo na viskoj razini, razišli smo se oko vizije kako močad razvijati u situaciji epidemije.

Foto: Djuka / Ratko NinkovićFoto: Djuka / Ratko Ninković

Javio nam se Ratko Ninković da bi priopćio kako više nije trener Maksimira. Ninković pravnik po struci, govori engleski i nizozemski jezik, nogometno obrazovan s pristojnom igračkom karijerom, trener je koji uvijek stoji na raspolaganju medijima, razložno sagledava i prezentira svoje poglede na nogomet ili netom tek završenu utakmicu, čime je kod nas stvorio status poželjnog i korektnog sugovornika. Stavovi su mu uvijek jasno artikulirani, a opservacije na bilo koju situaciju realne, nedvosmislene i jednostavnim riječima opisane. 

- Odlazim iz Maksimira, nakon vrlo korektnog razgovora s predsjednikom o kojem mogu reći sve pohvalno. Naš odnos je bio vrlo korektan, iskren što je doprinosilo mome zadovoljstvu u radu, s igračima sam uspostavio isto dobar odnos u kojem smo imali vrlo lijepih trenutaka u kojema smo svi zajedno uživali. Odlazim jer se u ovo vrijeme pošasti epidemije Covid 19 razilazimo u viziji i to jedini razlog, govori nam Ninković.
Ninković je trener koji u kratkom vremenu s momčadi stvori igru i napravi rezultat, a ima nerv prepoznati talent kod mladog igrača kojem daje priliku i vrlo često se zna čuti od kibica "Gdje ga je pronašao".

Puno njegovih igrača još iz šestogodišnjeg razdoblja u HAŠK-u, a i sada iz Maksimira napredovalo je i skrasilo se u klubovima viših liga. Ratko je dolaskom u Maksimir u kratkom vremenu stvorio momčad koja je u prošloj sezoni igrala najljepši nogomet i bila hit prvenstva 3.HNL središte kapaciteta možda i za više. Ninković nije od trenera koji će nakon nekog, pa i onog težeg poraza "dramiti", naprotiv uvijek će nakon utakmice u razgovoru pokušati pronaći opravdanje za svoju momčad i igrače koji su možda i podbacili. Uvijek je naglašavao da se momčad gradi, dozrijeva kako bi iskoristila potencijal koji ima. Često je u našim razgovorima spominjao važnost strpljenja kako u gradnji momčadi tako i pojedinca, pogotovo onih najtalentiranijih, a što puno puta izostaje. Da je u pravu uvjerili smo se na nekoliko primjera, onih strpljivih i onih nestrpljivih čija ćemo imena izostaviti.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku