SportNews.hr

prava sportska priča

Zašto je Matej Kelava napustio Kustošiju i otišao u Jarun?

Iako se sve nekako događa u košmaru korone i potresa ipak je nedavni prijelaz Mateja Kelave (25) iz drugoligaša Kustošije u redove Jaruna, vodećeg trećeligaša, najveće iznenađenje prvenstvene stanke. Posebice što više nema zimskog prilaznog roka u smislu da igrači po svojoj volji mijenjaju klubove nego im za to treba dopusnica-ispisnica dosadašnjeg kluba. Kustošija je čini se bez problema Kelavi dopustila odlazak, iako je na početku prvenstva bio jedan od najboljih igrača, a svoju perspektivu pokazao je već i prigodom dolska iz Kurilovca u veljači prošle godine. Pristupio je kao najbolji igrač treće lige i već 1. ožujka donio je pobjedu Kustošiji na gostovanju u Rudešu. No, otprilike mjesec dana prije završetka jesenske polusezone, kad je Kustošija dobila nekoliko novih igrača, Kelava je preseljen na klupu. Nije izgledalo logički i nije bila sasvim jasna pozadina.
Zašto ste napustili Kustošiju i opet se odlučili za trećeligaša?
"Nisam bio zadovoljan, pogotovo činjenicom da sam u završnici prvenstva završio na klupi, premda sam neke prethodne utakmice čak i riješio svojim golovima".
Onima koji su gledali utakmice Kustošije takav odnos prema vama nije se činio prihvatljivim, ali se govorilo kako vi imate problema s treninzima. Vi ste jedan od rijetkih drugoligaških igrača koji je uz nogomet i zaposlen?
"Da, radim u jednom skladištu u Remetincu i nije mi bilo lako usklađivati posao s prijepodnevnim treninzima".
Angažiranje Kelave, prednjeg veznog, moglo bi imati izvanredno značenje za Jarun koji teži prema Drugoj HNL. Kelava prednji vezni i Jugović zadnji vezni, još donedavno u istoj kombinaciji u Kustošiji, mogli bi biti presudan  činitelj za ambicije Jaruna.
Zasad je problem što se još uvijek ne zna početak priprema. Zbog epidemioloških mjera to možda neće biti prije 1. veljače.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku