SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Do kada će Dubrava TK pored svog igrališta biti beskućnik, jedini je klub 1. i 2. lige koji od polusezone do polusezone kao naomadi seli se s jednog na drugi kraj grada. Stotinu dvadsest tisuća stanovnika Dubrave ima pravo na tribinu.

Dok smo danas dolazili na 3. Memorijalni turnir koji nosi ime predsjednika Drage Paraća pod čijim presjedanjem je NK Dubrava TK u svojem najvećem uspjehu od osnutka nastupala sezone 1993/94 u 1. HNL, na Klaki bageri su brujali na nekad glavnom terenu. Konačno počeli su radovi gradi se tribina pade nam na pamet, jer samo to je preostalo za izgraditi u velikoj rekonstrukciji koja je započela prije nekoliko godina.

U čekanju tribine nogometaši Dubrave TK izborili su licencu igranja 3. HNL na terenu s umjetnom travom i nakon dvije sezone izborili su plasman u drugu ligu koju igraju kao podstanari tamo gdje ih žele primiti, pored svoga terena plaćaju domaćinstvo utakmica.
Oko glavnog terena uređena je nova suvremena atletska staza, a rad bagera nije bio zbog izgradnje nogometne infrastrukture, on je rušio na vrlo brutalan način konstrukciju i zaštitnu mrežu iza južnog gola. Gledajući ovu šokantnu scenu nailazimo na Ivana Topčića, dopredsjednika i vlasnika tvrtke Tim Kabel glavnog sponzora kluba koji isto u nevjerici promatra ovaj građevinski podvig na terenu.

- Ne, nisu to radovi u funkciju nogometnog kluba, radovi su za još nekakve sadržaje za atletičare, odgovara nam razočarano Topčić.

Kad će se početi graditi tribina?

- To Vam mi u klubu ne znamo, kao što tri tjedna prije početka prvenstva ne znamo gdje ćemo igrati, ovdje na svome terenu ne možemo jer ne ispunjavamo uvjete za 2. ligu bez tribine. Ona je trebala biti izgrađena u sklopu rekonstrukcije, radili su se projekti i mi smo se maksimalno angažirali. Zadnje smo postupili po primjedbama gradskih ureda, projektanti su sve uskladili s njihovim zahtjevima i predano je 18.12. 2020. za dozvolu. Sredstva su osigurana i očekujemo da uskoro dobijemo dozvolu i da počne njena gradnja. Sve se neočekivano odužilo, tražit ćemo sastanak kod gradonačelnika jer on je ključan i jedini može osigurati da se konačno ovaj kompleks dovrši i privede svrsi. Ispalo je da su atletičari udomljeni, a mi postali beskućnici, a kada se krenulo u rekonstrukciju prije par godina nije tako izgledalo. Sportski smo napredovali, a sada neki razmišljaju da istupimo iz natjecanja. Ne želimo više biti beskućnici.

Dubrava je veliko zagrebačko naselje od 120.000 stanovnika, izborna je utvrda gradonačelnika u kojoj je on odnosio pobjede, hoće li mu zamjeriti što utakmice njihovog kluba ne gledaju na Klaki i okrenuti mu leđa na skorašnjim izborima ili Milan Bandić meštar političke kuhinje svjesno oteže kako bi radovi na tribini počeli u jeku predizborne kampanje i da bi s glasovima s istoka grada osvojio još jedan mandat

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku