SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Jarun efikasan kraj Korane ima momčad za 2. ligu, Baraban je veliko pojačanje. Karlovac mora u vrh našeg nogomete, njegov potencijal je ogroman, treba se uključiti domaće gospodarstvo

KARLOVAC 1919 - JARUN 0:3 (0:2)

KARLOVAC - Stadion Branko Čavlović-Čavleki. Igrano bez gledatelja

Strijelci: 0:1 - Špišić (2), 0:2 - Ačkar (45 11m), 0:3 - Šoša (55)

KARLOVAC: Bermanec, Prpić, Vratarić, Knezović, Srpak, Marinić, Ramić, Mićunović,  Bagarić, Soldo, Čakarić još su igrali: Petrović, Ribar, Vratarić, Joha, Olmo, Kelava, Mamić, Suštović, Đukić, Dedijer

Trener: Predrag Jurić

JARUN: Spudić, Blaževski, Mslimi, Šoša, Ćerdić, Jugović, Ačkar, Tomšić, Kelava, Baraban, Špišić još su igrali:Vrdoljak, Francis, Bamba, Proleta, Radoš, Vragolović,Jelovečki, Filipović

Trener: Sreten Ćuk

Karlovac grad na četiri rijeke, uz jednu od njih Koranu smješten je Športski centar Korana u čijem se sastavu nalazi Nogometni stadion Branko Čavlović- Čavlek na kojem nastupa NK Karlovac 1919. Nogometni kompleks karlovačkog trećeligaša izgleda impresivno, mada pomalo zapušten, dok je sam stadion nedavno obnovljen i ima sve uvjete za licencu prve HNL. Rijetko koji trećeligaš ima uvjete i potencijal za razvoj kao Karlovac. Nema tome dugo kada se na ovom stadionu igrao prvoligaški nogomet, trener je bio Igor Pamić koji je tada Karlovac u tri sezone iz 4. lige doveo međi najelitnije nogometno natjecanje u Hrvatskoj, klubom je presjedao, a nakon napuštanja predsjedničke funkcije i značajan utjecaj preko svojih ljudi imao ministar Branko Vukelić. Dolaskom 2010. godine za predsjednika Stjepana Turkovića direktora gradske tvrtke Zelenilo, koji za trenera postavlja Srećka Lušića počeo je strmoglavi pad NK Karlovca, a za to je puno razloga od onih političkih, pa sve do managerskih interesa u kojim se nisu snašli dvojac Turković-Lušić. Neposredno prije skupštine koja je izabrala Turkovića i novo vodstvo iz nje su izbačeni Neven Šprajcer, Krešimir Perković i Bruno Furač.

Karlovac je dugo tavorio u četvrtoj ligi, mučio se, vraćao dugove i sve vrijeme imao najbolji stadion od svih suparnika, tek ove sezone nakon puno pokušaja Karlovac se uspio plasirati u 3.HNL središte. Dolaskom Josipa Ribara 2018. g. počinju se stvarati uvjeti za povratak Karlovca u visoko nogometno društvo, iako je start u višem rangu počeo loše iz nekih objektivnih razloga (korona, samoizolacija, ozljede ključnih igrača) momčad se počela stabilizirati angažiranjem trenera Sretena Ćuka što je znak da je klub odlučan u svom naumu zauzeti mjesto na nogometnoj karti koje po mnogočemu može i zaslužuje. Ako iza kluba stane nekoliko potentnih gospodarskih subjekata naum stogodišnjaka s Korane će se ostvariti. Spomenutog Nevena Šprajcera Karlovčanina danas jednog od važnijih dužnosnika HNS-a vezanog uz klub emocijama prošlog vremena koji svojim iskustvom može dosta doprinijeti danas smo vidjeli na stadionu.
Karlovac je prvu trening utakmicu imao s liderom 2.HNL Hrvatskim dragovoljcem prošlog tjedna, izgubio je minimalnim rezultatom, danas se namjerio na raspoloženog Idera 3. HNL Središte Jarun koji se u prijelaznom roku pojačao iako mu je otišao prvi strijelac lige Prijić Jarun je bio efikasan i pobijedio je 3:0. U vodstvo gosti su došli odmah na početku utakmice golom Špišića koji je jednom dubinskom loptom izbačen pred domaćeg vratara.

U posljednjoj minuti prvog dijela kapetan Karlovca Mićunović dosta grubo i nepotrebno za ovakav tip utakmica nasrnuo je na Špišića, sudac je pokazao na bijelu točku, a Mićunović žustrim protestom kod suca izaziva reakciju gostiju te je na trenutak ozbiljno zaiskrilo. Apsolutno reakcija Mićunovića nije kapetanska, a naš je dojam da Karlovcu upravo na terenu nedostaje igrač koji ima kvalitetu vođe utemeljenu na igračkom i karakternom autoritetu. Precizan izvođač s bijele točke bio je Ačkar.

Treneri su u drugom poluvremenu dosta mijenjali i probali razne kombinacije u postavi. Kapetan Jaruna Šoša se visoko vinuo na ubačaj Mislimija iz kornera i pospremio glavom loptu u mrežu za konačnih 3:0 za goste.

Dojma smo da su igrači Jaruna svježiji od domaćinovih, a možda je to zbog širine klupe i jake konkurencije za mjesto u momčadi, trener Jurić ima slatke brige, a nama se čini da će najviše pažnje morati uložiti da očuva mir u svlačionici koji konkurencija iz sličnih primjera može narušiti. Jarun djeluje ozbiljno, sad ima momčad konkurentnu u 2.HNL, Baraban i Jugović ulijevaju momčadi sigurnost i ozbiljnost.

 

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku