SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Saša Milaimović trener nove generacije dok čeka završetak Covid 19 pandemije trenira juniore niželigaša Devetke umjesto onih u Južnoj Koreji bivšeg kluba Pohang Steelers

Dok je Inter iz Zaprešića preuzeo najstariji Hrvatski trener Ilija Lončarević, mlada garda svoju afirmaciju traži diljem zemaljske kugle, a najčešće "odskočna daska" su im njihovi bivši klubovi u kojima su u nekom periodu karijere igrali.

Takva je priča Saše Milaimovića kojega je pandemija Covid 19 zaustavila na putu da preuzme juniore jednog od najboljih Južnokorejskih prvoligaša Pohang Steelersa za kojeg je igrao 2000 godine te ostao upamćen po svom odnosu i dobrim igrama.
- iz Osijeka sam otišao u Koreju u Pohang Steelers, proveo sam tamo svoje najbolje dane u karijeri, jako su me zavoljeli. Dobio sam poziv da preuzmem juniore početkom godine, prihvatio sam poziv i onda je sve propalo zbog pandemije. Vidjet ćemo što će biti kada se sve završi jednog dana s tom pošasti, govori nam Milaimović na terasi jednog kafića.

Ima li stranih trenera u Koreji?

- Malo skoro nitko jer njihovo je pravilo da trener stranac mora znati Korejski, kod njih nije običaj da angažiraju prevoditelja, ja sam korejski naučio dok sam tamo igrao.

Saša Mialimović je ratnih godina s 18. godina bio igrač Osijeka, a najviše mu je pomogao kao mladom igraču Lulić kojega rado spominje, prisjeća se još Žitnjaka, Bajsića, Kuleševića, Zekića, Rendulić, Špehara, Bićanića, Bjelice. Odigrao je i 4 utakmice za U 19 reprezentaciju 1993/94 godine s kojom je osvojio srebrenu medalju Svjetskog kupa.
Nakon Koreje igrao je u Mađarskoj u Győru, a profesionalnu karijeru je završio u Hamilton Thunderu članu kanadske profesionalne lige. Nogometnu karijeru završio je zbog puknuća tetive, jer kako kaže kao napadač više nije imao potrebnu brzinu.
Mialimovića se sjećamo kao trenera trećeligaša Maksimira, bio je trener u Sloveniji u Krškom koji je napustio isto zbog otežanog svakodnevnog prelaska granice uzrokovanog pandemijom, a danas je trener juniora u niželigašu Devetka sa sjedištem u kampusu Borongaj s trenerskom licencom A, te želi steći UEFA Pro što je također otežano s dolaskom pandemije. Pandemija Covid 19 u slučaju Saše Mialimovića imala je razorno djelovanje, jedino dobro je što se zdravstveno sačuvao.

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku