SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Firm dosudio 4 penala, izvođenje dva ponavljao, Radoš nije iskoristio popravni, a Ljubičić jeste što je Jarun koštalo bodova. Proleta je u pravu kada je tvrdio da nije napravio prekršaj nad Klarićem koji je pao kod oba dosuđena jedanaesterca za Špansko

Foto: Djuka / Duel Prolete i Klarića nakon kojeg je sviran penalFoto: Djuka / Duel Prolete i Klarića nakon kojeg je sviran penal
JARUN - ŠPANSKO  2:2 (2:0)
 
ZAGREB - Igralište Jarun. Bez gledatelja. Glavni sudac: Firm (Zagreb). Pomoćni suci: Mazal (Zaprešić) i Rašić (Zagreb). Četvrti sudac: Jović (Zagreb). Delegat: Bačko (Zagreb). 
Strijelci: 1:0 - Baraban  11', 2:0 - Ačkar 11m 40', 2:1 - Ljubičić 11m 73' 2:2 - Ljubičić 11 m 86'
 
JARUN: Gugec, Blaževski, Jugović, Radoš (od 73 Vragolović), Baraban, Vrbanić, Proleta, Šoša, Tomšić, Ačkar, Špišić (od 77 Bamba.
Trener: Jurić.
 
ŠPANSKO: Gujić, Bajan Jan (od 90+2 Marković), Lerotić, Tarle (od 46 Klarić), Glavinić, Ćurković (od 66 Bajan Bruno), Ljubičić, Strmečki (od 90+2 Šiprak), Ivezić, Milinović, Gaviria (od 59 Golubić)
Trener: Vukelić
 
Veliko slavlje Španskog nakon posljednjeg zvižduka Firma zbog osvojenog boda i tupi pogledi Jarunčana zbog izgubljene već dobivene utakmice i svega što se dogodilo u posljednjih 45 minuta.. Sve je počelo dobro za domaćina kojem i pored izostanka petorice standardnih prvotimaca, u režiji izvrsnog Barabana dolazi u vodstvo. Firm svoj prvi kazneni udarac dosudio je za Jarun pet minuta prije odlaska na odmor, Ačkar je izvođač, Gujić uspijeva zaustaviti udarac, lopta se odbija i završava u mreži. Cijeli prvi dio inicijativa i posjed su na strani Jaruna, a tako je započeo i nastavak. Barban je pogodio stativu, a neposredno nakon toga Firm pokazuje na bijelu točku uz burno negodovanje crvenih. Radoš namješta loptu na bijelu točku, tuče u lijevi kut, a Gojić se ispružio i uspijeva obraniti. Firm ponavlja izvođenje zbog navodnog ranog ulaska gostujućeg igrača što kod gostiju izaziva salve negodovanja, Radoš ponavlja i kao da gledamo snimku prethodnog izvođenja, sve je istovjetno, ovaj put sve je regularno za Firma. Nakon te poslije pokazalo kobne 53 minute i neiskorištenog jedanaesterca stekao se dojam da će Jarun rutinski privesti utakmicu i uknjižiti planirana tri boda. No na scenu stupa Blaženko Klarić koji je ušao u drugom poluvremenu i malo donio živosti u mrtvilo Španskog, iz jedne situacije kada ulazi u kazneni udarac u duelu je s Proletom koji izlazi kao pobjednik, Klarić vješto pada, a Firm nasjeda i pokazuje na "kreč" kako bi rekli okorjeli purgeri. Proleta se kune da nije učinio prekršaj traži saveznika tko će mu to potvrditi, traži ga i u pomoćniku Rašiću, nema učinka Firmova je zadnja. Ljubičić je siguran izvođač rezultat je smanjen što gostima daje nadu za nešto više. To više dogodilo se na samom kraju u 86', Ljubičić izvodi korner, ubacuje u šesnaesterac, negdje na metar unutra Klarić pada uz glasan krik, pada i Gugec vratar Jaruna na petercu, a Firm fućka i pokazuje na bijelu točku ili ti "kreč". Uobičajeni nogometni folklor, protesti dokazivanja, uzaludni pokušaji da sudac promijeni odluku iako nikada nije. Ljubičić je izvođač, Gugec brani, Jarun je kod centra u kontri, a onda Firm na signal pomoćnika pokazuje da će se izvođenje ponoviti. Protesti su žestoki i osuđeni na bezuspješnost. Ljubičić u drugom pokušaju poravnava. U preostalih nekoliko minuta domaći nekim nepovezanim potezima bezopasno nastoje ugroziti gol Gujića.
Odlazimo iz Jaruna ostavljajući domaćine u ljutnji i nevjerici, u kakofoniji nezadovoljstva spominje su žuti kartoni koje su dobili oni koji su eliminirani za sljedeći susret s Trnjem, spominje se i trener koji nije odredio izvođača kaznenog udarca misleći na Radoša, a i nekakve kladionice. Hoće li se iza ove utakmice vući repovi saznat ćemo narednih dana kada se glave ohlade.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku