SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Samo s jednom utakmicom (pobjedom) na domaćem terenu u kvalifikacijama, može se postati drugoligaš: Nije najpravednije, ali je zakonito! Kvalifikacije 19. i 26. VI. Jarun i Mladost sigurni, čeka se Istok. Prijić potpuno podbacio u finalu Kupa

Pravilo jednostrukog kup sustava, po kojem će se igrati kvalifikacije za popunu druge HNL, pružit će prednost klubu koji će imati više sreće pri ždrijebanju. Tako se barem čini, iako ne mora biti. Onaj klub kojeg dopadne domaćinstvo trebao bi imati neku prednost, barem je tako bilo prije pojave bolesti Covid 19. Naglašavamo, u svakom od dva kola igra se samo jedna utakmica. U nekom raspletu može se dogoditi da drugoligaš postane klub s najviše sreće: samo s jednom utakmicom i svakako pobjedom na domaćem terenu.
Pravo sudjelovanja u drugoligaškim kvalifikacijama ostvarili su klubovi s licencijama i osvojenim prvim mjestima u središnjoj i sjevernoj skupini 3. HNL: Jarun Zagreb i Mladost  Ždralovi. U istočnoj skupini odluka će pasti u posljednjem kolu u subotu. Vukovar 1991 i Belišće imaju jednak broj bodova i pobijede li obje te momčadi svoje suparnike prvak će biti Belišće zbog boljeg učinka u međusobnim dvobojima. Ždrijebom će se odrediti momčad  koja će u prvom kvalifikacijskom kolu biti slobodna.
"Mi smo se nadali kako ćemo ipak igrati turnirski svaki sa svakim. Bilo bi  pravednije. Ovako jedan od trojice klubova kandidata bit će u prvom kolu slobodan, a onda u drugom odlučujućem može biti i domaćin pobjedniku iz međusobnog susreta ostala dva", komentira trener Mladosti Danijel Lovrić.
Kako djeluje Prijić? Na početku proljetnog nastavka, kad je pristupio vašem klubu, nije se baš isticao golovima?
"Prijić opet zabija i mislim da je došao u punu formu u najvažnijem trenutku", naglasio je trener.
Tu izjavu Lovrić je dao oko 14 sati. Pred večer u Bjelovaru finale županijskog Kupa igrali su Bjelovar i Mladost. Pobijedila je Mladost s 3:2  iz jedanaesteraca. Poslije 90 minuta rezultat je bio 0:0. Prijić je igrao slabo i nakon prvih 45 minuta je zamijenjen. Sustav igre i kvaliteta igrača Mladosti nisu u funkciji Prijića, kao što je to bilo u Vinogradaru i Jarunu.
Povjerenik za natjecanje HNS-a Josip Brezni najavio je izvlačenje parova za ponedjeljak 14. lipnja i demantirao je sve glasne o mogućem odstupanja od prije godinu dana najavljenog principa kvalifikacija: jednostruki kup sustav. Utakmice će se igrati 19. i 26. lipnja.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku