SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Izvanredna skupština NK Vrapča: Tom Kačinari je otišao, Marić novi predsjednik. Kačinari je bio svrstan uz Mamića i Bandićev pouzdanik. Kačinari kaže da ostavka nije vezana s natjecateljskim neuspjehom kluba

Na izvanrednoj Skupštini NK Vrapča prihvaćene su ostavke predsjednika Toma Kačinarija i njegova brata, člana Uprave Alberta Kačinarija. Novi predsjednik je Hrvoje Marić, po struci građevinac. Novi dopredsjednici su Zdenko Meštrović i Kruno Penzer. Osjeća se kako će važnu ulogu u budućnosti igrati i Damir Mužek (54) istaknuti nogometaš i trener mnogih klubova, te djelatnik u NK Vrapču.
"Da smo ovo učinili prije tjedan dana ne bismo u subotu u 93. minuti izgubili od Zagorca na svom terenu i tako se doveli u krajnju neizvjesnost: čekamo da Jarun kroz kvalifikacije uđe u Drugu HNL i mi ostanemo u trećoj. Ako ne, ispast ćemo u četvrtu", jadao se Mužek.
Tom Kačinari dugogodišnji je nogometni djelatnik (u NK Vrapču od 1986.), dragovoljac Domovinskog rata i predsjednik zajednice udruga dragovoljaca Domovinskog rata. Bio je godinama smatran bliskim gradonačelniku Milanu Bandiću i neformalnom vlasniku GNK Dinama Zdravku Mamiću. Kada je u prosincu 2018. za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza izabran Tomislav Svetina (protukandidat bio je Mamićev Pero Karatović), već se osjećalo slabljenje moći Zdravka Mamića, tada u bjekstvu u BiH. Ni Milan Bandić od 2019. (nevezano za Mamića) nije više "zračio" dotadašnjom moći. Kada je NK Vrapće 2018. prvi put ispalo u četvrtu ligu, poslije godina velikih uspjeha, to se povezivalo s padom Kačinarijeva utjecaja. Bez Mamića, sa sve slabijim Bandićem i gubljenjem utjecaja u nogometnim forumima, Kačinari nije mogao doprinositi NK Vrapču na način kao prije toga. Čini se kako je u neku ruku bio i samodržac, pa je pad njegove moći doveo do posrtaja kluba. Ipak, iza njega ostaju veliki domašaji u infrastrukturnim projektima. Vrapčanski travnjak je najbolji u Zagrebu, a nogometi objekt u ukupnosti među najboljima.
Kačinari nije poslije izvanredne Skupštine djelovao izgubljeno. "Odluku o povlačenju donio sam prije ove utakmice sa Zagorcem. Odlazim poslije 35 godina i više se neću vraćati, niti obavljati bilo koju dužnost makar i savjetničku", izjavio je Kačinari.
.Novi predsjednik je Hrvoje Marić, po struci je građevinac, koji za sebe kaže kako je bio igrač i predsjednik kluba devedesetih. "Došao sam vratiti Vrapče na stare grane", rekao je Marić.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku