SportNews.hr

prava sportska priča

Merkaš, predsjednik Zagorca: To što smo doveli Milinovića za trenera i što će Smrekar biti i igrač i sportski direktor, govori o našim visokim ambicijama

Na dan početka priprema krapinskog trećeligaša Zagorca predsjednik Miljenko Merkaš istakao je visoku dozu optimizma. Potkrijepio je to činjenicom kako će novi trener biti Damir Milinović (49), istaknuti nogometaš, Rijeke, Dinama, reprezentativac i član Salzburga, te trener Orijenta 1919, Gorice, Kopra, Cibalie i brojnih drugih klubova. Osim toga Matija Smrekar (32) najbolji strijelac koji je igrao i u Varaždinu, te u inozemstvu, nastavlja karijeru s tim da će obavljati i novu ulogu sportskog direktora kluba.
Merkaš još dodaje:
"Mi smo već u prošloj natjecateljskoj godini istakli svoju namjeru da krenemo prema gore. Podnijeli smo zahtjev za drugoligaškom licencijom, nismo je doduše dobili, ali je malo nedostajalo."
Sada imate prigodu dospjeti do kvalifikacija za sadašnju Drugu HNL ili steći pravo igranja u novoj jedinstvenoj republičkoj ligi koja počinje od sezone 2022./2023.? Važno je biti visoko plasiran, barem do trećeg mjesta. Za igranje u jedinstvenoj republičkoj ligi u prve dvije natjecateljske godine neće trebati licencije, nego samo pooštreni trećeligaški kriteriji?
"To je točno, no mi ćemo nastojati izboriti licenciju koja vodi prema sada Drugog HNL, a u novim okolnostima prema Prvoj HNL. Važno je ostvariti dobar plasman, jer nas bi zadovoljila i jedinstvena republička, po novom, od 2022. Druga HNL", naglašava Merkaš.
Alpas