SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dugo Selo agresijom uništilo Ravnice i teško ih porazile u prvom povratničkom nastupu u 3. HNL. Šest golova u mreži gostiju oprvdava čvrsti optimizam trenera Božića koji nije mogao poželjeti bolji premijerni ligaški trenerski nastup

DUGO SELO - RAVNICE 6:0 (4:0)

DUGO SELO - Gradski stadion. Gledatelja: 50. Glavni sudac: Petrunić (Zagreb). Pomoćni suci: Novosel (Kamanje) i Delač (Karlovac). Četvrti sudac: Radinić (Karlovac). Delegatkinja: Lada Rojc (Velika Gorica). 

STRIJELCI: 1:0 - Filipović (15) 11m, 2:0 - Filipović (31), 3:0 - Darojković (42), 4:0 Slunjski (44), 5:0 - Darojković (60), 6:0 - Grgić (90)

DUGO SELO: Anić, Mikulić, Cetina, Filipović, Darojković (od 66 Puretić), Rašić, Radović (od 78 Lovrić), Agatić (od 78 Valek), Kovačić, Talan (od 66 Grgić), Slunjski (od 58 Čečura).

Trener: Ivan Božić


RAVNICE: Javor, Palić (od 66 Baričević), Džaferović, El-Saleh, Glasnović, Špičić, Novak (od 46 Krznarić), Matoš (od 66 Fulir), Piršić, Gajić (od 46 Čakarun), Franjić (od 46 Hodak)

Trener Vladimir Balagović 

Odabir bolje utakmice na startu najomiljenije lige Vašeg izvjestitelja nije mogao biti. U srazu povratnika među trećeligaše Ravnica koje su u pripremnim utakmica ostavile dobar dojam i Dugog Sela s novim trenerom debitantom Božićem čiju je momčad predsjednik Fintić sa svojim suradnicima pažljivo slagao gledali smo fantastičnu igru domaćina i potpuno razbijenu momčad iz maksimirske šume.

Agresivnom igrom Dugo Selo se nametnulo od samog početka utakmice, u prvih 15 minuta do opravdano dosuđenog kaznenog udarca domaći su izradili tri situacije pored zbunjene obrane gostiju iz kojih se naprosto mora zabiti. Nije se ostvarilo ovaj puta pravilo kada takve prilike ne iskoristiš da slijedi kazna, kapetan Filipović je bio siguran s bijele točke što je bio početak potopa Ravnica.

Filipović je strijelac i drugog gola za 2:0, a najviše zahvaljujući izvrsnim Slunjskim koji je po lijevoj strani radio dar-mar u obrani gostiju. S desne strane isto je činio Darojković. Obojica su do kraja poluvremena zabili po gol. Na odmor se otišlo s visokih 4:0.

Ravnice počinju nastavak s tri izmjene, Novaka, Gajića i Franjića mijenjaju Krznarić, Čakarun i Hodak, ali niti oni ne uspostavljaju ravnotežu na terenu, Dugo Selo dominira. Slunjski je morao napustiti teren jer je osjetio da ga zateže u kvadricepsu, a Darojković nakon toga svojim drugim golom na utakmici postiže peti gol za svoju momčad, njega je trener Božić zamijenio nekoliko minuta potom. U samom finišu utakmice Grgić je zabio šesti gol za Dugoselčane i potpuni potop Ravnica.

Ne možemo ovo izvješće završiti, a da se ne dotaknemo suca Petrunića, koliko je Dugo Selo oduševilo igrom toliko je on razočarao svojim nastupom, njegov "show" je toliko je iritantno djelovao da su neki neutralni koji su došli utakmicu pogledati nakon prvog poluvremena napustili gradski stadion, a nama je također prekipjelo kada se ozlijedio mladi Baričević u svom prvom duelu nakon ulaska u igru pristupom i komentarima prilikom pružanja mu pomoći. Zanimljivo da gospođa delegatkinja u svom izvješću potpuno na drugi način opisuje ovu situaciju: "U minuti 74 zbog ozljede zgloba igru je napustio igrač NK Ravnica broj 2 Baričević. Suđenje je bilo u duhu PNI , sudci korektno obavili svoju dužnost te imali kontrolu utakmice od početka do kraja."

Trener Božić nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.

- Ova pobjeda je zasluga mojih igrača, ja u njih vjerujem, oni su moji lavovi i kad govorimo da idemo na prvo mjesto ne govorimo tek tako. Analizirali smo igru Ravnica, oni su iskusna momčad koja ima igrača i prvoligaške klase, znali smo da moramo stajati blizu jer bi u suprotnom imali problema. Stalno govorim, da sve ovisi o nama i da će se pitati nas u svakoj utakmici, ako mi budemo pravi držali se dogovora. Utakmicu vodim dosta temperamentno, adrenalin i želja za pobjedom me tjera na to, ne mogu gledati događanje na terenu mirno, jednostavno želim uvijek pobijediti. Danas smo pobijedili 6:0, može se dogoditi da izgubimo utakmicu, ali ne može se dogoditi da ne damo sto posto od sebe jednostavno to neću dozvoliti.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku