SportNews.hr

prava sportska priča

Maksimir nije ponovio sjajnu igru protiv Trnja i nije pobijedio na HAŠK-u. Trener Vincetić krivi loš teren i poziva na subotnji derbi sa Zagorcem na umjetnoj travi na Oboju na kojoj njegovi blistaju. HAŠK "pokopali" Zelenika i Karamatić

HAŠK - MAKSIMIR 1:1 (1:0)
 
ZAGREB - Igralište HAŠK-a. Gledatelja: 120. Glavni sudac: Debogović (Bjela Gorica) 6,5. Pomoćni suci: Pranjić i Šarić (Dugo Selo). Četvrti sudac: Ljeljak (Zagreb).  Delegat: Crnojević (Novska).
 
STRIJELCI: 1:0 - Surjan (19), 1:1 - Glavinić (56).
 
HAŠK: Gujić 5,5, Omazić 6, Miloš 7, Kos 7, Štefanac 6 (od 69. Perinić 6), Rihtar 6, Doe Koon 6,5, Pizzitola 6 (od 46. Režek 6), Krajačić 6 (od 70. Zelenika 6), Karamatić 6, Surjan 7. Trener Piplica 6,5.
 
MAKSIMIR: Mihael Mikulić 6, Bastalec 6, Krznar 6,5, Gašparac 7, Mraković 6, Glavinić 7 (od 85. Rojka -), Božić 6 (od 46. Alili 6, od 85. Starčić -), Mamić 6 (od 46. Ivković, od 72. Vidović 6) , Rosandić 6,5, Abramović 6. Trener Vincetić 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Glavinić (Maksimir).
 
Tko Trnju zabije pet golova toga vrijedi pogledati. Zbog toga uoči trećeg kola, igranog u srijedu nije bilo dvojbe. Trebalo je doći na HAŠK i u živo vidjeti nadmetanje između domaćina, te u prošlom kolu izvrsnog Maksimira koji je s 5:3 neočekivano pregazio favorizirano Trnje. Možda su naša očekivanja bila prevelika, pa nam su učinilo kako je Maksimir na HAŠK-u igrao prosječno, od sjajnih uradaka do početničkih pogrešaka, i kako je neodlučeno zadovoljavajuće za obje strane. No, trener Maksimira Goran Vincetić nije se s tim složio: "Tehnički smo puno bolji i da teren nije bio toliko loš, mi bismo sigurno pobijedili." 
Kad se dublje pogleda Vincetić je prilično u pravu. Maksimir kao domaćin igra na umjetnoj travi, tako da je igralište HAŠK-a na Peščenici, doista prava oranica prema Maksimirovu, na Oboju. To istodobno znači kako je Maksimir u izvjesnoj prednosti pred ostalima. Naučen je na svoju umjetnu travu, dok gosti dolaze nepripremljeni za teren koji nema rupa i lopta ne odskače, nego juri kao hokejaški pak na ledu. 
Unatoč tome, ovo je neki novi Maksimir kojemu još nije moguće ustanoviti domete i teško je reći je li vratar Mihael Mikulić, jesu li Mislav Glavinić, Ivan Bastalec, Antonio Rosandić, Ivan Gašparac i Filip Mamić oni koji bi klub trebali vratiti na razinu iz sezone 2013./2014. kada se osvojilo prvo mjesto, ali i odustalo od Druge HNL. Trener Vincetić vjeruje u ovu momčad koja vrvi mlađim igračima. "Po našem terenu igramo najbolji nogomet u ligi", tvrdi trener. 
Velika kušnja dogodit će se u subotu. Na Oboj, na umjetnu travu, dolazi Zagorec koji je u prvenstvo ušao silovito, s tri pobjede u nizu i gol razlikom 7:0.
Prema onome što smo prije pet dana vidjeli u Lučkom to je najkompaktnija momčad prvenstva!
"I najskuplja", dometnuo je Vincetić.
Iako je točno kako su mnoge akcije Maksimira propale zbog lošeg terena i HAŠ je imao prigoda i to najzrelije pet minuta prije svršetka utakmice. Neočekivano tu se opet pojavio 34-godišnji Ivan Zelenika, proslavljeni centarfor nekoliko zagrebačkih klubova i Božidar Karamatić, 31-godišni as iz Janjeva (Lipljana) koji je donedavno igrao za Vrapče. U gotovo istoj minuti oni nisu zabili iz idealnih prigoda.
Alpas