SportNews.hr

prava sportska priča

Zašto su Štimac, Bartolić i Banovec, najbolji igrači, napustili Ponikve? Karlovac se mora pojačati kvalitetnijim igračima, inače neće moći prema gore. Šprajcer: Moramo pobijediti Dugo Selo!

PONIKVE - KARLOVAC 1:1 (0:0)

ZAGREB - Igralište na Ponikvama. Gledatelja: 80. Glavni sudac: Milin (Dugo Selo) 6. Pomoćni suci: Kupres (Samobor) i Šarić (Dugo Selo). Četvrti sudac: Kelihar (Velika Gorica). Delegat: Bačko (Zagreb).
STRIJELCI: 0:1 - Dadić (49), 1:1 - Azizi (56) 11 m,

PONIKVE: Orlović 7, Brcko 6, Žejavac 6, Miklečić 6, Bakarić 6, Adžaga 6, Preradović 5,5 (od 54. Tarle 6), Azizi 6,5, Vrančić 5,5 (od 74. Vukadin 6), Andrašec 5,5 (od 46. Lojber 6), Berić 6 (od 88. Žitković -). Trener Pipinić 6.

KARLOVAC 1919: Bogović 6, Vratarić 6 (od 64. Ribar 6), Oršolić 6, Knezović 5,5, Prpić 6, Marinić 6, Dadić 7 (od 75. Mičunović 6), Zavalić 6, Bagarić 6,5, Cahani 6, Kristaj 6 (od 64. Čakarić 6). Trener Pamić 6.
Ocjena utakmice:6.
Igrač dvoboja: Orlović (Ponikve).

Prije samo godinu dana, u listopadu 2020. Ponikve su bile stvarani hit prvenstva, danas su čvrsto zadnje, tek s jednom pobjedom i 11 poraza, poslije 15 kola. Protiv Karlovca ipak je osvojen bod, iako gosti u 62. minuti nisu zabili iz kaznenog udarca (Knezović dva metra preko gola), a u posljednjim sekundama Zavalić nije postigao gol iz vrlo povoljne prigode. Prvo poluvrijeme bilo je obostrano toliko loše da je legendarni trener Ilija Lončarević u jednom trenutku rekao: "Ponikvina vezna linija ne postoji: ni prema naprijed ni odostraga."
Hrvoje Pipinić, trener Ponikvi i stvarni gazda kluba koji je u ovoj polusezoni već odlazio s trenerske dužnosti, pa se opet vratio, ovako je obrazložio taj pad:
"Postoji nekoliko razloga. Prvi je u našoj pogrešci što smo mislili kako ćemo s ovim igračima uspjeti izbjeći posljednje mjesto na ljestvici koje jedino donosi ispadanje, s obzirom na predstojeću reorganizaciju. Drugi je u činjenici što su nas napustila trojica ponajboljih igrača: Banovec, Bartolić i Štimac."
Lovro Banovec je otišao u Inter i logična je njegova želja za napredovanjem, ali što je sa Grgom Štimcem realno najboljim igračem i Vidom Bartolićem? Kako vidimo, Štimac odnedavno igra za Trnje!
"Sa Štimcem smo se rastali jer nije pozitivno djelovao na kolektiv. Bartolić je završio fakultet, zaposlio se i ne može trenirati", objasnio je Pipinić.
Karlovac 1919, prema riječima sportskog direktora Nikole Šprajcera i dalje gaji ambiciju prema Drugoj HNL, najmanje prema novoj jedinstvenoj trećoj HNL, ali prema prikazanoj igri to ne samo da neće biti lako, nego nije ni izvedivo. Bez obzira što na trenerskoj klupi sjedi dokazani Igor Pamić.
Šprajcer kaže da se u zimskoj stanci moraju pojačati, svjestan činjenice da se igrači maksimalno bore, no to nije dovoljno. Karlovcu treba kvalitetnijih igrača. Puno je klubova kandidata, a malo mjesta za novu Treću HNL.
Dok smo razgovarali, Šprajcer se zanimao za rezultat, drugog na ljestvici, Dugog Sela. Kad je shvatio da su Dugoselčani samo remizirali, na domaćem terenu, bio je zadovoljan:
"U subotu igramo s Dugim Selom na svom stadionu i za nas će pobjeda biti vrlo bitna s obzirom na ambicije u nastavku prvenstva. Ne smijemo zaostati."

Alpas