SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje bolje od Lukavca, Fotivec primjenio pravilo produženog zvižduka.

TRNJE - LUKAVEC 3:1 (1:0)
 
ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Fotivec (Špičkovina). Pomoćni suci: Bedenković (Zabok) i Grgurić (Kutina. Četvrti sudac: Maglić (Krapinske Toplice). Delegat: Kovačević (Zagreb)
 
STRIJELCI: 1:0 - Štimac (30), 2:0 - Guja (52 KU), 3:0 - Kanceljak (68). 3:1 - Konjevod (90)
 
TRNJE: Gudelj, Džijan (od 74 Mandić), Marić, Guja, Mesec (od 74 Šalić), Lipovac ( od 74 Čolić), Ribić (od 46 Fernandes), Kanceljak, Sedlaček, Vidović (od 28 Sopić), Štimac 
Trener Vidović.
 
LUKAVEC: Luter, Grdenić Marijan, Ezgeta (od 84 Šiprak),Grdenić Marko, Ivezić, Althaller (od 84 Peranić), Konjevod, Valentinčić (od 58 Krpečanec), Gudelj, Krpan (od 72 Lagundžija), Meter (od 58 Borković)
Trener: Batovanja-Gičev
 
Trnje je na posljednjoj ovogodišnjoj utakmici zabilježilo pobjedu, gosti iz Lukavca nisu pokazali da mogu ugroziti dominantnost Vidovićeve momčadi poraženi su 3:1.
Grga Štimac je opet zabio i to vodeći gol. Rajko Vidović kada je u pitanju ovaj neosporno vrijedan igrač sa završenim fakultetom pronašao način da Štimac svoj potencijal ispolji na najbolji način, bio je danas igrač utakmice.
Kod vodećeg gola dogodilo se nešto što često ne viđamo na nogometnim terenima, sudac Fotivec primijenio je pravilo "produženog zvižduka" ili "odgođenog zvižduka"?.
Fućkao je prekršaj u kaznenom prostoru gostiju, lopta je nastavila putanju ravno na glavu Štimcu koji je šalje u mrežu. Fotivec pokazuje na centar priznavajući gol, dok žestoko protestiraju gosti, s klupe, iz gledališta, igrači su okružili Fotivca koji im je rekao da je primijenio spomenuto pravilo za koje mnogi nisu znali da postoji. Po završetku utakmice delegat nam je potvrdio da ovo pravilo postoji i da ga je Fotivec ispravno primijenio.
Trnje je bolja momčad od Lukavca što se vidjelo i na terenu, ali na odmor je otišlo minimalnom prednošću. U nastavku sve već viđeno iz prvog dijela, posjed i inicijativa je na strani Trnja, gosti se brane. U takvoj igri dolazimo do ključnog trenutka utakmice, kod jednog prekida Fotivec poziva dvojicu igrača, jednog Trnja i jednog Lukavca i skreće im pozornost da neće tolerirati naguravanje, a upravo čim je lopta upućena prema šesnaestercu ova dvojica našla su se na travnjaku, gostujući je odgurnuo i srušio domaćeg, a Fotivec pokazuje na bijelu točku. Opet protesti, prigovori Fotivcu koji je sasvim u pravu. Guja je bio siguran izvođač.
Najljepša akcija utakmice dogodila se kod trećeg gola Trnjana koji je postigao Kanceljak. Mesec izvrsno s desna pronalazi Sedlačeka na lijevom krilu, ovaj izvrsno vraća natrag prema Kanceljaku kojem nije bilo teško loptu pospremiti u prazan gol.
Počasni gol za Lukavec u 90. minuti postiže Konjevod krasnim odmjerenim udarcem.
U posljednje vrijeme na utakmicama Trnja u loži viđamo Hasana Mujačića poznatijeg u nogometnim krugovima po nadimku Đani, nogometnog managera i uspješnog trgovca tekstilom iz Dubrave. Po svemu sudeći on bi trebao biti pojačanje uprave Trnja. Hasan Mujačić Đani ima iskustva u radu klubova, naime on je bio dopredsjednik Nura, a na posljednjoj skupštini sve je već bilo spremno da zauzme i predsjedničko mjesto, ali umiješao se pokojni gradonačelnik Bandić koji je instalirao svoga prijatelja Gzima Redžepija. Kako doznajemo Mujačiću nije baš dobro sjelo što je zaobiđen, a i to što je albanski lobi nadjačao bošnjački u klubu koji je pod znatnim utjecajem islamske zajednice u Zagrebu. U svakom slučaju dolazak Đanija je veliki dobitak za Trnje, pogotovo što se radi o spretnom trgovcu tekstilom i jakim vezama u nogometnim krugovima Turske.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room