SportNews.hr

prava sportska priča

Braća Miljenko i Stjepan Merkaš demantiraju da su se zadužili

Braća Merkaš Stjepan i Miljenko putem odjetnika Ivana Zubića demantiraju navode koje smo dobili od našeg izvora u članku "3.HNL Središte u znaku Zagoraca, Tuweg nakon odličnog rezultata u jesen priprema momčad za nastavak u kojem bi osigurao Gaj Maču jedinstvenu 3.ligu. U Krapini proradio inat" , da su se braća Merkaš kod jednog poznatog lokalonog poduzetnika zadužila za pozamašan iznos eura. 

Odvjetnik u dopisu koji smo zaprimili 17.02.2022. navodi i traži sljedeće: 

"Navedenim člankom počinjena je šteta za ugled mojih stranaka gop. Miljenka Merkaša i Stjepana Merkaša. Obzirom da je Grad Krapina mala sredina i da se navedena vijest vrlo brzo proširila među pučanstvom, dogodila se apsurdna situacija da moje stranke, pored svih obaveza koje imaju moraju još svakodnevno dokazivati i objašnjavati da nemaju nikakve veze sa navodima iz predmetnog članka.

Sljedom navedenog, Miljenko Merkaš i Stjepan Merkaš temeljem čl. 40.st. 1. Zakona o medijima (Narodne novine br 599/04,84/11i 81/13 zahtjevaju od glavnog urednika objavi ispravak objavljene informacije kojom su povrijeđena njihova prava i interesi"

Ovom objavom to upravo činimo jer naša namjera prenošenja informacije o zaduženju nije bila u negativnom kontekstu, već naprotiv. Namjera je bila prenošenjem informacije od našeg izvora poslati poruku da u nogometu i sportu postoje osobe koje su spremne za boljitak kluba i ovakvim činom doprinijeti njegovom napretku, sve u kontekstu da su se počele pronositi glasine da NK Zagorec i pored izvrsnih sportskih rezultata neće moći sudjelovati u kvalifikacijama za 2.HNL zbog nedostatka infrastrukturnih uvjeta i nedostatka podrške od strane Grada Krapine. 

Alpas