SportNews.hr

prava sportska priča

Ponikve drugom pobjedom u prvenstvu za bijeg s posljednjeg mjesta. Blijeda predstava HAŠK-a bez Nemanića, Rihtara i rovitog Miloša, zamjene nisu se iskazale.

HAŠK 1903 - PONIKVE 0:3 (0:1) 
 
ZAGREB - Igralište Pešćenica. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Fišić  (Zagreb). Pomoćni suci: Jović  i Radić (Zagreb). Četvrti sudac: Ljeljak (Zagreb). Delegat: Szittár Zsuzsanna (Zagreb).
 
STRIJELCI: 0:1 - Azizi (23 KU), 0:2 - Đopar (50), 0:3 - Štefanec (71 AG)
 
HAŠK 1903: Gujić, Štefanec, Miloš (od 64 Matanović), Pizzitola (od 83 Palić), Perinić (od46 Režek), Bradić (od 75 Ranogajec-Pintarić), Karamatić, Salamunović, Krajačić, Zelenika (od 75 Đonlić), Omazić 
Trener: Ivan Piplica
 
PONIKVE: Orlović, Brcko, Dadić, Radanović, Atlija, Berić (od 68 Bakarić), Matos (od 79 Nasić), Azizi (od 79 Lojber), Miklečić, Žejavac, Đoper (od 54 Prenkpalaj)
Trener: Hrvoje Pipinić
 
Ponikve nakon domaćeg poraza od Trnja gostovale su na Pešćenici, a prije utakmice pomoćni trener Jozić rekao je: "Vrijeme je da mi zabilježimo pobjedu", dok je trener Pipinić nadodao: " Imamo novu potentnu momčad, ali teško je reći kako će se nositi s HAŠK-om, prije sam točno znao gdje možemo računati na bodove, a gdje nemamo šanse, sada to ne znam, Možemo se nadati dobrom rezultatu jer igramo dobro."

Osjećaj ih nije prevario, Ponikve su pobijedile 3:0 i s drugom pobjedom u prvenstvu pomaknule se s posljednjeg na pretposljednje mjesto bodovno poravnate s Mladosti od koje imaju bolji omjer primljenih i postignutih golova.

Piplica trener domaćina nije mogao za današnjoj utakmici računati na pocrvenjelog Rihtara, Nemanića koji zbog temperature nije trenirao cijeli prošli tjedan, a kapetan Stipe Miloš počeo je načet ozljedom, izašao je u 64'. U prvih dvadeset minuta odvijala se ravnopravna borba za prevlast na terenu, obje momčadi stvorile su neke poluprilike, ali ništa ozbiljno. Na kraju se pokazalo da se utakmica prelomila nakon dosuđenog kaznenog udarca zbog igranja nekoga od domaćih rukom u kaznenom prostoru, Azizi je bio siguran izvođač. Vodstvo je gostima sa zapadnog dijela grada donijela dodatni impuls pa se na odmor otišlo s njihovom prednošću.
Nastavak nije ništa promijenio, HAŠK-ovci su vrtjeli loptu oko centra, a onda je uslijedila prilika za goste Đopar je povećao vodstvo na 2:0. Blijeda i anemična igra domaćina podigla je vjeru Ponikvama i ubrzo nisu iskoristili zicer za riješiti utakmicu vratar Gujić uspješno je otklonio opasnost, ali nije uspio kod intervenciju Štefaneca koji je loptu poslao u vlastitu mrežu.

Zaslužena pobjeda Ponikvi proslavljena je na terenu nakon što je sudac označio kraj, nadamo se da će im ova pobjeda biti novi poticaj u borbi za ostanak u ligi, momčad koju je skrojio Hrvoje Pipinić ima potencijal i ne zaostaje po kvaliteti za konkurentima, naprotiv.
Alpas