SportNews.hr

prava sportska priča

Zelenika slavi rođendan i pobjedu HAŠK-a, Josip Colarić tuguje što Vrbovec nije potvrdio pobjedu iz Vrapča. Smrekar u 90' za pobjedu lidera. Mladost pobjedom nad Lučkim nije više posljednja

Sedam utakmica 22. kola 3.HNL središte odigrano je danas, u tri su pobijedili domaćini, dvije pobjede pripale su gostima kao i dvije bez pobjednika.

Lider Zagorec gostovao je kod Ponikvi i zabilježio pobjedu golom Smrekara u 90' čime je Ponikve gurnuo ponovo na začelje. Mladost je u Petrinji ugostila favorizirano Lučko, tri osvojena boda pobjedom 2:1 daje nadu u ostanak. Trener Boris Perković javio se iz auta na povratku s utakmice doma.

- Rekao sam dečkima da nam je "glava ispod vode" te se maksimalnim zalaganjem moramo spašavati. Lučko vodi trener Rajko Vidović kojeg inače izuzetno cijenim i smatram gospodinom kako to kažemo povelo je u 38', mi smo uspjeli poravnati u 44', pa smo na odmor otišli poravnati. Čavar nam je donio pobjedu dvadesetak minuta prije kraja. Puno nam znači ova pobjeda kao i svima u Petrinji, ovdje svi podržavaju klub, mene kao trenera odlično se osjećam iako se borimo za ostanak.

HAŠK je u Dugom Selu odnio trobod, Rihtar je bio strijelac pri kraju prvog poluvremena. Nazvali smo Zeleniku za komentar utakmice i pogodili, Ivanu je danas 35. rođendan, zatekli smo ga u kafiću na igralištu u Dugom Selu.

- Slavimo pobjedu koju su mi dečki poklonili za rođendan. Božo (Karamatić) i ja smo još ovdje u kafiću, a poslije idemo na slavlje u klub na Pešćenicu koje će početi u 20 sati, duplo ćemo proslaviti. Utakmica nije bila  nešto, ni mi ni oni nismo prikazali bog zna što. Rihtar je zabio iz jedine prilike koju smo imali, a Dugo Selo nije imalo snage poravnati. Za proslaviti su jedino tri boda koja nosimo iz Dugog Sela.

Dok je Zelenika s Karamatićem slavio u Dugom Selu, Josip Colarić je tugovao u susjednom Vrbovcu i njega smo zatekli s pozivom u klupskom kafiću.

- Utapam tugu u kafiću, govori nam i nastavlja, poveli smo rano golom Domagoja (mlađi Colarić) i umjesto da do odmora riješimo utakmicu mi se dovedemo da ispustimo minimalnu i potvrdimo pobjedu iz Vrapča. To je nogomet, baš nas ne ide.

Trešnjevka i Trnje podijelili su bodove, Burić je doveo domaćine u vodstvo lukavim udarcem s oko tridesetak metara, lopta je prevarila mladog Savatovića. Bod Trnju donosi Bibić u prvoj minuti produžetka. Trnje nastavlja uspješan niz na gostovanju.

Kurilovec je s 3:1 pobijedio Vrapče na kojem je traga ostavila kup utakmica ZNS-a s Dubravom TK. Sve je krenulo za Vrapče autogolom Karla Milinovića iz 6'.

Maksimir je s 3:0 ispratio Lukavec s Oboja, golovima dvostrukog strijelaca Soldića i kapetana Krznara. Zeleni su izvrsni u proljetnom nastavku.

 

 

Alpas