SportNews.hr

prava sportska priča

Zagorec je teško i minimalno pobijedio u Ponikvama golom Smrekara u 90. Bez Kožića i Majcenića vezna linija nije bila ohrabrujuća. Pelko brz, ali nekoncentriran. Hoić slab, ali prednost je 14 bodova. Ima vremena do kvalifikacija

Luka Kožić (24) vezni igrač Zagorca, sjedio je na tribinama Ponikvina igrališta s desnom nogom u "šrafštoku". Idući tjedan ide na operaciju ligamenta. Najveće pojačanje krapinkskog kluba u zimskoj pauzi prestalo je to biti već poslije pola sata, prve proljetne utakmice u Kurilovcu, protiv Lukavca. "Uništio me loš teren", jadao se Kožić.
Dok je najveće proljetno pojačanje ipak s optimizmom gledalo na daljnji razvoj svoje sudbine, na terenu se odvijala tvrda borba između Zagorca, uvjerljivo vodećeg na ljestvici i Ponikvi koje nastoje izbjeći posljednje mjesto i ispadanje. Zagorec je pobijedio sa 1:0 golom Matije Smrekara (32) u 90. minuti. Bio je to njegov 22. gol u prvenstvu čime je učvrstio svoju poziciju na čelu ljestvice strijelaca i potvrdio uvjerljivost svoga kluba na vodećem mjestu, sada čak sa 14 bodova prednosti. Ali Zagorec nije oduševio igrom. Osim Kožića u njegovoj veznoj liniji nije bilo ni Matije Majcenića. Igru je vodio Marko Strabić, pred kraj i Matej Hoić koji također nije imao svoj dan. To da se pobijedilo u 90. minuti, pogotkom veterana i sportskog direktora, doduše legende krapinskog nogometa Matije Smrekara, nije baš umirujuće. Uoči kvalifikacija u kojima nema uzvratnih susreta. "Tako se osvaja prvenstvo", pokušao je popraviti dojam "gledatelj" Kožić.
Za kvalifikacije u kojima nema milosti ni popravnog ispita neće biti dovoljan jedan Smrekarov bljesak, niti osrednja igra vezne linije. Pogotovo što Zagorec ima doista jednog igrača nevjerojatne brzine, kojemu treba prava dubinska lopta. To je Vanja Pelko (19), najbrži igrač treće lige, sjajan dribler, ali zasad možda još nedovoljno koncentriran u samoj završnici. Njegova solo-akcija u 46. minuti predstavljala je pravo remek-djelo. I onda kada je trebao zabiti - nije! Prethodno je bio bolestan i ozlijeđen. Možda je to razlog i da Hoić nije bio na punoj razini. Ima još vremena do početka lipnja.
Alpas