SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje je preokretom pobijedilo izvrsne Ravnice, prekinulo je prokletstvo domaćeg terena i zasjleo na treće mjesto

TRNJE - RAVNICE 2:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Krizmanić (Zagreb) Pomoćni suci: Kupres (Samobor) i Krznarić (Velika Gorica). Četvrti sudac: Ljeljak (Zagreb). Delegat: Kazimović (Samobor).

STRIJELACI: 0:1 - Raužan (45), 1:1 - Ceraj (47), 2:1 - Fernandes (53)

TRNJE: Savatović, Štimac, Lebar, Ceraj, Lipovac (od 46 Brkić), Ribić, Vidović (od 83 Marić), Cahani, Mandić (od 46 Povoljnjak), Beloša Fijan (od 82 Klišanin), Čolić (od 46 Fernandes)

Trener: Danijel Pranjić

RAVNICE: Javor, Piršić, Kopić , Toš (od 65 Zenko), Raužan, Maloča, Mioković, Hlebec (od 78 Čakarun), Cvitanović (od 65 Pavić), Špičić

Trener: Vladimir Balagović

Na teren u Trnju posljednje utakmice 27. kola Središte momčadi Trnja i Ravnica istrčale su po jakom pljusku koji je počeo par minuta uoči jedanaest sati kada se tradicionalno nedjeljom igra matineja. Ravnice koje u Trnje su došle s dobrim rezultatima i u dobroj formi, Trnje je sa strepnjom, ali i odlučnošću ušlo u utakmicu da prekine prokletstvo domaćeg terena od kada je klupu preuzeo Danijel Pranjić. U prvom poluvremenu gledali smo utakmicu otvorenog garda, Ravnice su čak i bile nešto bolje što i potvrđuju u najnezgodnijem trenutku golom Raužana u posljednjoj minuti. Igrači su put svlačionice otišli u različitim raspoloženjima, igrači Ravnica ozarenih lica, a Trnja pognute glave.

Pranjić je u svlačionici ostavio Mandića, Lipovca i Čolića, a umjesto njih uveo je Povoljnjaka, Brkića i Fernandesa, što se pokazalo pravim potezom, jer Trnje je istrčalo s novom energijom i gardom i već u 47' Ceraj je najviši u skoku te glavom pogađa mrežu Javora. Trnje i dalje ima inicijativu, Javor čini grešku kod ispucavanja loptu je ugrabio živahni Fernandes i iz vrlo teške pozicije pogađa prazan gol. Erupcija oduševljenja u domaćoj momčadi, preokretom je najavljeno skidanje prokletstva domaćeg terena. Fernandes je bio stalna opasnost po desnoj strani, a ono što je izveo u 70' spada u nogometne majstorske minijature koje su karakteristika Brazilaca. U bezizlaznoj situaciji prebacio je Špičića visokom loptom, a Maloča u nemoći na vrlo ružan način je vižljastog Fernandesa pomeo iza aut linije, zbog čega je dobio drugi žuti karton te je morao put svlačionice. Poslije se pokazalo da je to bio prolomni trenutak utakmice, jer sve poslije je išlo na mlin domaćina iako su Ravnice pokušavale dovesti se u situaciju ugroziti Savatovića. Savatović najmlađi vratar seniorske momčadi prve, druge i treće lige svakom utakmicom sve sigurnije djeluje i dirigira obranom, pred tim dečkom je velika vratarska karijera. Grga Štimac odigrao je skoro pa savršeno, sve konce držao je pod kontrolom, bio je motor momčadi, Pranjić je zadovoljan. 

Ravnice su ostavile dojam izvrsne močadi s nekoliko iskusnih pojedinaca koje teže igri i nadigravanju, po prikazanom mjesto im je na samom vrhu tablice.

- Imamo nekoliko iskusnih igrača, ali i mladi su dobri. ako uzmemo u obzir da smo 12 utakmica igrali neodlučeno uz šest poraza i trinaest pobjeda, da smo bar neke neodlučene utakmice pobijedili naše mjesto na tablici bilo bi puno bolje, govori trener Vladimir Balagović

- Ne znam što bi rekao, moram prvo čestita ekipi, imali smo problem domaćeg terena gubiš 1:0, dobiješ gol u najnezgodnijem trenutku u 45'. Ideš na poluvrijeme, glave dole i moram ući u svlačionicu i više nema mira, moram ih probuditi, objasniti im da igramo doma tada na teren izađe druga ekipa. U drugom poluvremenu bilo je nekih taktičkih promjena, ali dečki su odradili najveći dio posla, onaj dio koji mi ne možemo, samo možemo vidjeti, možemo im sugerirati, ali ako oni nemaju srce, ne vjeruju u sebe. U drugom poluvremenu su pokazali da da mogu, što isto pokazuju na gostovanjima, nema razloga da kad igraš kući nisi agresivan, da ne nadigraš protivnika, moraš pokazati stav, a na sucima je hoće li pustiti agresiviniju igru ili neće. Mislim da smo zasluženo okrenuli i da je naša pobjeda zaslužena. Čestitam i ekipi Ravnica, jer to je prva ekipa koja je došla s nama nadigravati se ovdje, otvorenog garda, dok su ostali bili u niskom bloku i čekali nas, imaju dobru ekipu i bila je dobra utakmica, dao nam je Pranjić kratku analizu utakmice i svoje momčadi.

Alpas