SportNews.hr

prava sportska priča

Grgić povjerenik za suđenje 3.HNL Središte odredio istu sudačku četvorku za utakmicu u Karlovcu, onu koja je sudila u Krapini?

Raspored parova i službenih osoba za prvenstvene utakmice 28. kola 3.HNL Središte izazvalo je neviđenu pozornost naših čitatelja. Od sinoć što putem telefonskih poziva, što putem poruka, skreće nam se pozornost na jedan detalj koji jako smeta većinu onih koji su se javili, a to je da sudačka četvorka na čelu s Vučkovićem sudi u Karlovcu utakmicu s Lukavcem ista ona koja je sudila prošlo kolo u Krapini. Iz reakcija se dade iščitati nepovjerenje i sumnja u namjere povjerenika za suđenje 3.HNL središte Ivana Grgića kod ovakvog delegiranja sudaca. Neki spominju i odabir Komesara za utakmicu Vrapča i Trnja i povezuju s borbom Karlovca i Trnja za treće mjesto koje osigurava plasman u treću jedinstvenu ligu. Koliko daleko može dovesti ovakvo nespretno delegiranje govori nam i optužba na račun SportNewsa da ne reagira na pojave koje se događaju oko 3.HNL Središte i da nedovoljno reagira, a dovodeći mene Dragana Đukanovića u svezu s time što s HNS-om razvijam nogomet na pijesku.
SportNews.hr je neovisan medij koji prati nogomet na korektan način i poznata je naša urednička politika da istinito i argumentirano izvještavamo o svim zbivanjima, dobrim ili lošim iz područja nogometa. Isključivo sve što objavljujemo su naši osobni stavovi i ne trebamo se dokazivati nikome. Naša čitanost je temeljena na relevantnosti, pa tako se nismo libili ni u jednom trenutku reagirati i objaviti bilo koji vjerodostojan sadržaj. Temeljem svega jutros smo objavili na našoj FB stranici Raspored službenih osoba utakmica 28. kola, osobno sam isti podijelio u jednoj FB grupi koja se odnosi na 3, HNL središte. U samo nekoliko sati zaprimili smo brojne reakcije, a među njima su i prijedlozi i sugestije na koje bi jedino povjerenik Grgić mogao dati odgovor.

Evo nekih koje stvaraju kontroverzu: Zašto prvoligaški sudac Vučković treba suditi toliko utakmica treće lige, kada imamo suce iz talent kategorije koji čekaju priliku. Vučković je ispao s liste prvoligaških sudaca kako nam naš izvor navodi zbog neispunjenja normi koje suci polažu. Jedno se odnosi i na delegiranje Komesara na utakmici Vrapče-Trnje, povezujući ga s lošim suđenjem u Maču, a utakmica Vrapča i Trnja je u fokusu i utakmica visokog emocionalnog naboja jer je trener Vrapča Bezer, a koji je bio i trener Trnja s kojim se rastao u već poznatim okolnostima.
Odlučili smo zbog svega, a u interesu objektivnosti nazočiti na obje utakmice, u petak u Karlovcu, a u subotu u Vrapču i uvjeriti se u ispravnost ili neispravnost iznesenih sumnji prema delegiranju sudaca na ove dvije utakmice. Radi što objektivnijeg izvješća u razgovorima smo da anonimno angažiramo stručnjake koji će nam pomoći u ocjeni suđenja na ove dvije utakmice. Ovaj naš postupak nije usmjeren protiv nikoga i ne dovodi u pitanje ničiju namjeru u nečasne radnje niti smatramo da je sve dio neke zavjere, jednostavno nam je stalo da nogomet i viteško nadmetanje stavimo u prvi plan, a da pobjedu bilo kojeg kluba ne umanjuju subjektivni dojmovi koji se onda valjaju nogometnim medijskim eterom.

Alpas