SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Vinogradar je na kraju jeseni prošao i Ponikve. Ima 90 posto osvojenih bodova i u utorak igra utakmicu godine. Bez Šćrbeca i Ottochiana, Bjelanović je bio najbolji, a Prijić jedini i dvostruki strijelac. Ponikve dobre, više bi stvarno bio podvig

Foto: Djuka / Prijić gol za 1:0Foto: Djuka / Prijić gol za 1:0
PONIKVE - VINOGRADAR 0:2 (0:1)
 
ZAGREB - Igralište u Gajnicama. Gledalaca: 150. Glavni sudac: Rajko (Poreč) 6. Pomoćni suci: Blažeković i Kukurić (Sisak). Četvrti sudac: Bezelj (Pula). Delegat: Dukić (Zaprešić).
 
Strijelci: 0:1 - Prijić (23), 0:2 - Prijić (90+1).
 
PONIKVE: Orlović 6,5, Ferenčina 6, Živković 6, Čukelj 6, Kurbalić 6, Drežnjak 6 (od 64. Berić 6), Azizi 6, Štimac 6,5 (od 21. Zubčić 6), Kahlina 6 (od 76.. Brkić -), Kopljar 6, Bartolić 6. Trener Pipinić 6,5.
 
VINOGRADAR: Bašić 7,5, Grdenić 6,5, Bagarić 6,5, Ivkovčić 6,5, Džida 6 (od 45. L. Čakarun 6,5), Dučkić 6,5, Povrženić 7 (od 55. Topić 6), Pavlešić 6,5, Štulec 7 (od 81. Ramčić -), Bjelanović 8, Prijić 7,5. Trener Gomerac 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Bjelanović (Vinogradar).
 
Vinogradar je jesensku polusezonu završio na prvom mjestu s 90 posto osvojenih bodova, s 15 pobjeda u 17 kola, samo jednim porazom i prednošću od najmanje deset bodova ispred drugoplasiranog. Konačna uvjerljivost znat će se kad se odigraju sve utakmice.
Ponikve su poslije pobjede nad HAŠK-om u gostima u prošlom kolu i dobrih rezultata u završnici prvenstva bile spremne pobijediti i Vinogradar, ali bi to ipak bio malo teži podvig. Svi su bili "nabrijani", pa i publika, te je možda neopravdano dosuđen kazneni udarac za goste - koji usput rečeno Prijić nije realizirao jer je Orlović obranio - izazvao mnogo grdnje i neraspoloženja.
-Nismo trebali izgubiti, zaključio je poslije svega trener Ponikvi Hrvoje Pipinić.
Možda i nisu, ali da sa suprotne strane nije stajala momčad - rekorder, koja je u stanju 80 minuta igrati prosječno, a onda u samo deset - naravno u ovom rangu - preokrenuti dojam i visoko pobjediti.
-Oni su kvalitetniji, ali ovaj put to nisu dokazali, rekao je jedna od boljih u redovima domaćih, Damir Azizi.
Zanimljivo je da su tako tijekom prvenstva i ne samo ovog, govorili i predstavnici nekih drugih momčadi. U smislu, pa Vinogradar nije ništa pokazao; da nije bilo jedanaesterca za njih ili naših promašaja, sve bi drukčije završilo! 
Ali to je samo privid. Zaboravlja se da je primjerice Prijić, bez obzira i na promašaje, fenomenalni strijelac kakvog nema ni Prva HNL i da je, recimo, Bjelanović igrač kakvog nema u trećim ligama; da je dokazani drugoligaški, a možda i prvoligaški nogometaš. Ponikvaši su zanemarili da nije igrao Šćrbec možda najbolji igrač, Ottochian s iskustvom Prve HNL, te da Dučkić nije blistao kao na prijašnjim utakmicama.
Trener Gomerac je pohvalio Bjelanovića kao najboljeg igrača utakmice, ali je istaknuo i primjedbu:
-U tri navrata Bjeli je prešao sve suparnike i umjesto da zabije on je tražio Prijića.
Bjelanović je spomenuo nešto drugo:
-Svi na nas idu s više od 100 posto svojih mogućnosti i tu izgube realan rezon.
Bit će loše ako Vinogradar i na kraju ove sezone kao i poslije dvije prethodne ne uđe u Drugu HNL gdje mu je mjesto. Glavni sponzor Rubinić koji je otišao u mirovinu, ali nastavlja s poslovnim aktivnostima i dalje je u nesporazumu s Gradom oko vlasništva dijela stadiona u Mladini.
Vinogradar u utorak u 17 sati igra u Zaprešiću četvrtfinalnu utakmicu Kupa. Izazov je doista velik.
-Ne predajemo se unaprijed, poručuje Bjelanović.
Gomerac će moći računati na Šćrbeca i Ottochiana.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku