SportNews.hr

prava sportska priča

HAŠK - LUČKO 0:1. Odlična igra Lučkog u prvom dijelu dok su igrale najjače momčadi. Kao da je to bio susret početnog kola u Kustošiji. HAŠK je bio zatečen snažnim presingom Lučkog, ali se poslije popravio. Lončarević zadovoljan

HAŠK - LUČKO 0:1 (0:1)
 
ZAGREB - Igralište HAŠK-a. Gledalaca: 20. Sutkinje i suci: Sabina Golić, Ivon Pejić i Fratrić.
 
Strijelac: 0.1 Škvorc (6).
 
HAŠK: Šonjić, Valaško, Miloš, Kos, Andrašec, Matteoni, Mraković, Katlak, Krajačić, Zelenika. (Spudić, Vinković, Ašćić,  Blaževski, Bradić, Radić, Pierobon, Mrkić, Gustović, Dianežević, Fukier, Đondić). Trener Grlić.
 
LUČKO: Koprić, Kunštić, Lončar, Knezović, Punar, Polić. Ceraj, Anić, Vajvodić, Prelčec, Škvorc (Jesenović, Krsnik, Kaltak, D, Pešić, Š. Pešić, Brečić. Marić, Bencetić, Moses, Renić, Grgić). Trener Dražen Biškup.
 
Lučko je odigralo izvanredno prvo poluvrijemu, ali  drugom kad se na teren izaše u biti slabije momčadi, HAŠK-ov sastav je bio bolji.
Na drugoligaškoj ljestvici jesenskog dijala Lučko  je deseto s najboljom obranom - uz Šibenikovu- s 11 primljenih golova i s vrlo lošim napadom, sa svega devet zabijenih pogodaka. Zbog toga je Lučko u svoje redove dovelo dvojicu istaknuti napadala Škvorca i Prelčeca.
HAŠK je na trećeligaškoj ljestvici šesti i među klubovima je s najmanje primljenih golova. Ako bi se poklopile zvijezde, HAŠK ne obacuje mogućnost da na konačnoj ljestvici bude i drugi.
U pripremnim utakmica poput ove, uglavnom treba gledati prva poluvremena i eventualno malo nastavka jer treneri nemilice mijenjaju igrače pa se dojam pomiješa.
Lučko je u prvom poluvremenu odigralo kao da je prvenstvo upravo počelo i da je to već utakmica prvog kola u Kustošiji. Ako se to diosta ponovi 2. ožujka bit će to velika predstava.
Sasvim je jasno da će Lučko opet imati sjajnu obranu. Koprić, Lončar i Knezović su neprelazni. Pa kad se k njima pribroji vezni igrač Polić koji je odigrao vrlo dobro, te u navali Škvorc i danas ne i Prelčec, nego izvrsni Vajdović, a sve to opelemeni presingom i pokrivanjem suparnika, onda mora biti stvarno dobro.
-Svaka čast za prvo poluvrijeme, suglasio se trener Lučkog Dražen Biškup. U drugom poluvremenu HAŠK je bio bolji, odnosno njihova druga momčad igrala je bolje od naše druge. Nema više puno vremena, mislim da ćemo imati dobru momčad i uspješno igrati u nastavku prvenstva.
Flip Škvorc strijelac jedinog pogotka koji je do 2016. imao petegodišnji ugvor  s Dinamom patio je od nevolja s ozljedama  i zbog toga mu je zdravlje na popisu želja  na prvom mjesto.
Dejan Polić vjeruje da će s napadačkim pojačanjima efikasnost biti popravljena.
HAŠK je izgubio, ali sportski direktor Ilija Lončarević kaže da je zadovoljan. Momčad je imala jako težak tjedan priprema. Ali je i kritičan:
-Naš napad još uvijek neprecizno dodaje.
Veliki učinak očekuje se od napadačkog trojca  Krajačić - Karoglan - Zelinika.
-Nije ovo Segesta. Lučko je ipak drugoligaš, podvači Krajačić.
Imali ste jedan izvrstan prodor?
-Treba ih biti više i trebao bih zabiti.
-Moramo zabiti najviše, podsjetio ga je i motivirao vezni igrač Lovro Mraković.
Alpas