SportNews.hr

prava sportska priča

Dugo Selo - Vinogradar 3:2. Rubinićevi gube, je li se nešto događa? Nema igre, a ni Prijić ne zabija. Iz Dugog Sela je otišlo deset igrača, no trener Biškup opet slaže dobru momčad. Tko je poslao zahtjeve za drugoligašku licencu?

DUGO SELO - VINOGRADAR 3:2 (1.1)
 
ZAGREB - Igralište Dubrave s umjetnom travom. Gledalaca: 60. Glavni sudac: Podrug. Pomoćni suci: Rašić i Ljeljak.
 
Strijelci: 1:0 Ivančić (14), 1:1 - M. Čakarun (27), 2:1 - Ivančić (51), 3:1- Bajrić (70), 3:2 - M. Čakarun (80).
 
DUGO SELO: Bagarić, Frigan, Filipović, Pekčec, Perišić, Dadić, Stjepanović, Ivančić, Žabec, Bajrić, Benković (Galić, Novokmet, Klepac). Trener Damir Biškup.
 
VINOGRADAR: Bogović, Grdenić, Bagarić, Ivkovčić, Mislimi, Povrženić, Pavlešić, Dučkić, Kurečki, M. Čakarun, Prijić (Šolčić, Šimunjak, Vila, Đida, Kelava, Ramčić, Prežgaj, Jakovljević, Handžić). Trener Gomerac.
 
Vinogradar je opet pao. Pripremni su to susreti, ali nismo naviknuti da Rubinićevi gube. Poslije neodlučenog s Dragovoljcem i samo jednog dobrog poluvremena, te poraza  u Sesvetama, večeras je naišao još jedan poraz, bez i jednog dobrog poluvremena.
Dubravom je na Paraćevom memorijalu puknuo glas da su zahtjeve za drugoligašku licencu  do 31. siječnja, kada je bio zadnji rok, predali: Orijent 1961, Dubrava TK, HAŠK i Trnje. Sve je izgledalo nekako očekivano osim da i Trnje hoće naprijed, a da Vinogradar neće. Da je Trnje podnijelo zahtijev potvrdio je i tehniko Marko Nujić. 
Vinogradarov glavni sponzor Rubinić je po običaju vikao na suce, a igra njegovih nije mirisala na ružu koja je proteklih sezona donisila aureolu najboljeg amaterskog sastava u Hrvatskoj. Vinogradar nema igru, sve se događa slučajno, no možda je sve to samo kriza pripremnog razdoblja. Pa i Prijićev golgeterski post.
Trener Dugog Sela Damir Biškup sjao je od sreće. Njemu je otišlo deset igrača - doduše došla su dvojica poznatih zagrebačkih amaterskih igrača, Karlo Ivančić i Bajrić poslije "lutanja" Europom - ali se sve odvija u duhu njegovog trenerskog aksioma: zajedništvom, to jest klapom do cilja.
-Gotovo cijeli susret odigrali smo u visokom presingu, hvalio je Biškup svoje.
Mi smo primijetili da smo zapazili četvorku Tomasa Dadića.
-A to je već afirmiran igrač, dometnuo je trener.
Alpas