SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija - Vinogradar 1:1. Kustošiji je možda i bod dovoljan za prvo mjesto. Dobra utakmica. Darojković najbolji. Atomski vezni red Kustošije trebao je učiniti više. Jurilj previše dribla, Gaćeša prvi put nije zabio

ZAGREB - Igralište Dubrave s umjetnom travom. Gledalaca: 100. Glavni sudac: Firm. Pomoćni suci: Rašić i Barać.
 
Strijelci: 1:0 - Darojković (67) 11 m, 1:1 - Ivkovčić (83).
 
KUSTOŠIJA: Žarkov, Šimunić, Kulešević, Cmrečnjak, Šugić, Kovačić, Rašić, Vragolović, Jurilj, Gaćeša (Žitnjak, Biškup, Šušković Jakopac, Močilac, Pavković, Molls Donald, Gluić, Darojković, Cimenti, AlTharwan. Trener Ivanda.
 
VINOGRADAR: Šolčić, Grdenić, Bagarić, Ivkovčić, Mislimi, Povrženić, Dučkić, Hanzić, Kelava, M. Čakarun, Prijić (Bogović, Pavlešić, Kurečki, Ramčić, Jakovljević, Prežgaj, Šimunjak, Džida, Vila). Trener Gomerac.
 
Kad je sve bilo gotovo sreli smo Vragolovića. On je igrao u prvom poluvremenu u - po imenima -"atomskom" veznom redu: Šugić, Rašić, Kovačić i Vragolović koji bi trebao biti otkriće proljetnog drugoligaškog nastavka.
Mislili smo da ćete "pojesti" vinogradarce?
-Igrali smo jako dobro, ali nije bilo gola, objašnjavao je Vragolović.
Nešto dalje stajao je predsjednik Kustošije Vlado Babić. On je na neki način priskočio u pomoć Vragoloviću:
-Kvaliteta Vinogarada je veća od svih drugih trećeligaša i on bi bio uspješan i u Drugoj HNL. Utakmica je bila dobra, rezultat je realan i ja sam zadovoljan.
Nešto konkretniji razgovor poveli smo s trenerom Ivandom. I on je dijeli mišljenje o jako dobrom prvom poluvremenu i u tome se razlikujemo jer smo vidjeli puno dodira s loptom i samo jednu šansu, Jurilja u 41. minuti. Vinogradar je igrao u bloku i za proboj njegovih redova trebala je veća silina.
Alen Jurilj (22) lijevo krilo, zna igrati, ali previše vuče loptu, dribla i kad ne treba.
-Bio je dugo ozlijeđen i treba steći samopouzdanje, branio ga je Ivanda.
Nikola Gaćeša (31) prvi put u pripremama nije zabio.
-Mislili smo ga čak odmoriti, ali nismo da ne prekine kontinuitet zabijanja, a ipak je prekinuo, požalio je trener.
Svi anketirani suglasili su se da je Darojković bio najbolji. Plazanja je odmaran i nije bio u kombinaciji.
Kustošija je najbliža konačnom prvom mjestu u skupini B,  Paraćevog memorijala i možda bi joj protiv Dugog Sela u srijedu bio dovoljan i bod. Ali za svaki slučaj potrebna je pobjeda. Drugog finalistu dobit ćemo u utorak u srazu između Dubrave TK i Međimurja.
Organizatori planiraju memorijalni turnir završiti u subotu, a ne u nedjelju. Ako dobiju pristanak Međimurja počelo bi se u 10 sati.
 
 
MAKSIMIR - DUGO SELO 4:2 (1:0)
 
Po dva gola Valkovića i Bajrića. Biškup trener Dugog Sela: Neeću zbog turnira osvježavati igrače
 
Suci: Maloča, Podrug i Krizmanić.
 
Strijelci: 1:0 - Krznar (40), 1:1 - Bajrić (51), 2:1 - Vaalković (67), 3:1 - Valković (70), 3:2 - Bajrić (79), 4:2 - Valković (85).
 
Poslije poraza od Maksimira trener Dugog Sela Damir Biškup nije bio zadovoljan sa svojima koji su umorni od treninga i pobjede nad Vinogradarom:
-Nemamo veliki raspon u broju igrača i to osjećamo. Dečki su umorni, ali ne mogu zbog turnira već početi s osvježavanjem, napominje trener.
Alpas