SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Senzacije na Paraćevom memorijalu: Maksimir pobijedio Vinogradar i s Dubravom će igrati u finalu. Drugoligaši Kustošija i Međimurje borit će za treće mjesto. Zagorec i Vinogradar posljednji u skupinama i čeka ih sraz za 7. mjesto

 
KUSTOŠIJA - DUGO SELO 1:1 (1:1)
 
ZAGREB - Igralište Dubrave s umjetnom travom. Gledalaca: 50. Glavni sudac: Dadić. Pomoćni suci: Slišković i Iličić.
 
Strijelci: 1:0 - Darojković (29), 1:1 - Ivančić (35).
 
KUSTOŠIJA: Žarkov, Šimunić, Šušković Jakopac (od 60. Močilac), Cmrečnjak, Deak Bod 65. Biškup), Šugić (od 46. Vragolović), Kovačić (od 46. Jurilj), Rašić, Darojković, Plazonja (od 60. Gaćeša), Franck (od 46. Molls Donald). Trener Ivanda.
 
DUGO SELO: Bagarić (od 87. Klepac), Frigan, Filipović, Rašić, Perišić, Pekčec, Dadić, Ivančić, Žabec, Bajrić, Stjepanović (od 60. Pavlović). Trener Damir Biškup.
 
Dogodila se sezacija: Maksimir je pobijedio Vinogradar s 2:1 u posljednjem susretu po skupinama i igrat će protiv Dubrave TK u finalu Paraćevog memorijala u subotu u 17,30.  Kustošija i Dugo Selo odigrali su prije toga 1:1 i računalo se da će finale biti Dubrava - Kustošija i tek je pet posto izgleda ostavljeno Maksimiru koji je protiv sebe imao donedavno nepobjedivi Vinogradar. Ali čuda se događaju posebice u nogometu. 
Nije to jedino iznenađenje. Prije početka turnira pretpostavljalo se da će barem jedan finalist biti drugoligaš, no ispalo je da će Kustošija i Međimurje igrati tek za treće mjesto u 15 sati.
Zagorec i posebno Vinogradar doživjeli su neuspjeh, posljednji su u skupinama i igrat će u 10 sati za 7. mjesto. Tjedan dana kasnije oni će se sastati i u prvom  prvenstvenom kolu u Krapini.
Dugo Selo je pobjedom nad Vinogradarom i neodlučenim ishodom s Kustošijom zaslužilo više od borbe za peto mjesto protiv Zeline, isto u subotu od 12,30.
Zanimljivo je da se Karlo Darojković (19) donedavni napadač, upravo Dugo Sela, a do ljeta prošle godine Sesveta, promaknuo u najboljeg igrača Kustošije u dosadašnjem tijeku pripremnog razdoblja. Darojković nije visok, ali je brz, dobar dribler i šuter i ima naglašenu lijevu nogu.
Pitali smo ga: ima vas puno, ali još nemate igru i sve je nekako individualno. Još nam je tajna kako Kustošija zapravo želi igrati. No, dobro imate i jednu olakšavajuću okolnost: pripreme su u punom zamahu?
-Mi smo dosad na treninzima uglavnom trčali i mislim da će trener odsad početi s uigravanjem sustava i biranjem najbolje 11-orice, odgovorio je Darojković kad smo mu kazali: pa ti si najbolji!
Dugo Selo sada ima Karla Ivančića koji je zabio efektan gol i ima Senada Bajrića koji nezadržvo dribla i puca. Bajrić (23) bio je jako talentiran u HAŠK-u i potom je promijenio puno klubova, ali se nigdje nije zadržao.
-Mi kao da igramo bolje s jačima, tješio se trener Damir Biškup koji ima razloga jadati se za poraz protiv Maksimira.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku