SportNews.hr

prava sportska priča

Paraćev memorijal: Maksimir je prvi na 11-erce. Dubravino pojačanje Tolić najbolji je igrač. Međimurje je na 11-erce bilo uspješnije od Kustošije. Jednako i Dugo Selo nad Zelinom. Vinogradar je posljednji. Valković je najbolji strijelac, a Javor vratar

Foto: Šogy / Finale: Dubrava TK - MaksimirFoto: Šogy / Finale: Dubrava TK - Maksimir
DUBRAVA TK - MAKSIMIR 4:5 (2:2,1:1)
 
ZAGREB - Igralište Dubrave  s umjetnom travom. Gledalaca: 150. Glavni sudac: Čurdo. Pomoćni suci: Ljeljak i Šandrk.
 
Strijelci: 1:0 - Hodak (26), 1:1 - Krznar (45) 11 m, 1:2 - Fumić (48), 2:2 Čolić (56). Iz 11-eraca zabili su Čolić i Tolić za Dubravu TK, te Mohač, Krizmanić i Jurešić za Maksimir. Po dva 11-erca obranili su vratari  Mustapić i Javor  (Krznaru i Gustavo Raulu, te Slatini i Hodaku). Mudražija je pogodio prečku.
 
DUBRAVA TK: Mustapić , Kelemen (od 46. Čopec), Kluk, Ljubanović, Čolić, Đaferović, Tolić, Slatina, Hodak, Glasnović (od 65. Prenkpalaj), Mudražija. Trener I. Cvitanović.
 
MAKSIMIR: Javor, Gustavo Raul, Jurač, Krizmanić, Mohač, Fumić. Krznar, Tomšić (od 70. Žugaj) (od 85. Bračević), Valković, Bešić  (od 85. Jurešić), Bilobrk (od 70. Vlak). Trener Grajzler. 
 
Na Paraćevom memorijalu završnica je  bila u puna udaraca s bijele točke. Tri od četiri utakmice završene su neodlučeno, pa su o pobjednicima rješavali jedanaesterci.
Maksimir je načinio veliko iznenađenje osvajanjem prvog mjesta. Poslije 90 minuta susreta s favoriziranim domaćinom rezultat je glasio 2:2. Potom su izvođeni jedanaestrci pri čemu se strijelci nisu istaknuli jer su vratari oba kluba bili izvrsni. Mustapić i Javor, svaki je obranio po dva šuta s bijele točke. Obranjen je i inače najpreciznijem izvođaču, kapetanu Maksimira Krznaru  koji je jednog već bio zabio u 45. minuti igre. Mudražija je pucao jako, ali u prečku. 
Dubravina vezna linija nije bila tako dobra kao kad igra El Saleh. Napadači, osim kod vodećeg gola, nisu Dubravinu pobjedničku zastavu držali dovoljno visoko.
Tolić (23) koji je 8. veljače došao iz Lučkog opet je bio zapažen i proglašen je za najboljeg igrača turnira.
-Maksimir ima izbalasiranu momčad. Mi smo vježbali 11-erce računajući i s takvom mogućnošću, no nije dalo ploda. Došao sam u Dubravu da pomognem ući u Drugu HNL, sasvim jasno je poručio Tolić.
U izboru za najboljeg vjerojatno je konkurirao i Josip Mohač, izvanredni lijevi bek Maksimira koji može igrati na više pozicija. On neprestano podiže razinu svoje igre i discipliniran je.
Pitali smo ga: kada ćeš zaigrati u Drugoj ligi?
-Meni je i u Maksimiru dobro, no možda u ljeti pokušam, ako bude ponuda, otkrio je Mohač.
Bruno Javor ima 20 godina, branio je u Zagrebu i sada je odličan u Maksimiru. Naslov najboljeg vratara došao je u prave ruke. Bilo je puno dobrih obrana i nisu to samo dva zaustavljena jedanaesterca.
Borna Valković (24) pronašao je svoju poziciju u napadu i četiri gola na turnira dobar su poticaj za dalje.
 
MEĐIMURJE - KUSTOŠIJA  4:2 (1:1, 0:0)
 
Gledalaca: 70. Suci: Ljeljak, Iličić i Šandrk.
 
Strijelci: Munivrana (60), 1:1 - Plazonja (60). Iz 11-eraca zabili su Novoselec, Trojak i Ptičar za Međimurje, a AlTharwan  za Kustošiju.
 
MEĐIMURJE: Nemec, Fadić, Ptiček, Noveselec, Pušić, Jakšić, ikić, Hranilović, Munivrana, Trojak, Marcijuš. Trener Kristić.
 
KUSTOŠIJA: Žarkov, Šimunić, Šušković jakopac, Cmrečnjak, Deak, Šugić, Kovačić, Vragolović, Rihtar, Darojković, Gaćeša. (Biškup, Močičac, Pavković, Kulenović, Molls Donald, rašić, AlTharwan, Jurilj, Plština, Cimenti). Trener Ivanda.
 
Zbog drugog žutog kartona isključen Rašić (Kustošija) u 70. minuti.
 
Kustošija je zabila samo jedan udarac s bijele točke i to je bilo malo, kao što je i premalo ono što je pokazao 21 igrač tijekom susreta. Nema igre i uigranosti, ali još ima i vremena.
-Čeka nas dva tjedna brušenja, najavio je trener Ivanda.
Kustošija će u srijedu u 14 sati Blatu igrati s Dinamom II, a u subotu u Brdovcu s Dragovoljcem.
Međimurje nije bilo loše, osobito njihovo desno krilo, 23-godišnji Mario Munivrana, rođen u Slavonskom Brodu, kojega su roditelji iz okoline Sinja.
-Znali smo kako Kustošija igra i tako smo se postavili, objasnio je Munivrana.
Dugo Selo je na jedanaesterce sa 6;2 (2:0) pobijedilo Zelinu i osvojilo peto mjesto. Vinogradar je od Zagorca izgubio s 0:4 (0:2) i posljednji je, ali u sastavu nije  bilo Prijića, Bagarića, Ivkovčića, Mislimija, Grdenića i Povrženića. Dučkić je igrao. Golove za Zagorec postigli su Hojić 2, Marjanović i Smrekar.
Alpas