SportNews.hr

prava sportska priča

Prva pobjeda Zagreba tek u 18. kolu. Zagreb je obnovio momčad, došao je na plus tri i ima izglede da ne bude posljednji. Prinova Marko Bubnjić je zabio jedini gol i bio je najbolji. Trener Krka Lopac: Ima još takvih, kao Zagreb

Foto: Djuka / Bubnjić ZagrebFoto: Djuka / Bubnjić Zagreb
ZAGREB - KRK 1:0 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 80. Glavni sudac: Spudić (Ivanić Grad) 7. Pomoćni suci: Kupres (Samobor) i Vitez (Zagreb). Četvrti sudac: Landeka (Velika Gorica). Delegat: Žubrinić (Otočac).
 
Srijelac: 1:0 - Marko Bubnjić (54).
 
ZAGREB: Knežević 7,L. Uzelac 6, Matej Bubnjić  6,5, Strunje 6,5 , Vinski 6, Ortigosa 7, Batarilo Čerdić 6,5, Pavlic 6,5 (od 84. Zelić -), Marko Bubnjić 7,5, L. Medić 6. Trener Madunović 7.
 
KRK: Magaš 6, Kurolt 6, Frančišković 6, Totić 6, P. Kovačević 6, Mijić 5,5 (od 74. Šabalja -), Čuturilo 6,5, Dijanić 5,5 (od 46. Zec 5,5), Masnjak 5,5 (od 58. Šimunović -). Alilović 6, Josipović 5,5. Trener Lopac 6.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Marko Bubnjić (Zagreb).
 
Puhao je hladan sjeverac, ali je NK Zagreb cvjetao. Prvu pobjedu i prve bodove osvojio je tek u 17. kolu. Sada je na plus tri, Novigrad je na plus sedam i Zagreb ima izgleda da na kraju prvenstva ne bude posljednji, te tako sačuva trećeligaški status. NK Zagreb čine iskusniji igrači: pojačanja iz Trnja braća Bubnjići, pristupnici iz Austrije Knežević i Strunje, dosadašnji igrač Dugog Sela Batarilo Čerdić, igrač treće španjoslke lige Javier Ortigosa Claver, iskusni Lovro Medić te pojedini mlađi. Nije to još sastav bez slabosti, ali već sama činjenica da to nije 11 kadeta ili mlađih juniora pruža određenu dozu optimizma.
Marko Bubnjić je bio  jedini strijelac i najbolji igrač utakmice. Budući da je sa svojim bratom Matejom došao tek ove zime zanimljiv je njegov pogled na situaciju.
-Dobro smo primljeni i dobro se trenira. Uvjeti su odlični. Atmosfera također, kao jedan smo. Ova pobjeda je poput dara s neba i kao poticaj i kao korak bliže momčadi  trenutačno plasiranoj ispred nas, s puno pozitivnog je ocijenio stanje u Zagrebu, njegov novak.
Trener Madunović je, osobito prvo poluvrijeme kada je bilo nekoliko jako dobrih šansi, ocijenio kao vrlo zadovoljavajućim.
-Nije nam lako jer nas u javnosti prepoznaju kao nešto loše,
Pred kraj je nastupila kriza. Pobjedu ste jedva očuvali?
-Kad ste  tek u 17. kolu suočeni s prvom pobjedom, teško to može ići kao po loju, uvjeravao je Madunović.
Krk je istrčao bitno oslabljen. Osim ostalih nisu igrali najbolji strijelac Brdar i prvi stoper Con.
-Previše nas nije bilo. Praktički cijela zadnja linija tako da je Kurolt igrao beka, objašnjavao je veteran Čuturilo koji je još uvijek najbolji igrač. 
-Zagreb se s ovakvom igrom neće izvući, misli Čuturilo. 
I trener Krka Lopac se požalio na oslabaljenost sastava:
-Već smo hendikepirani i za sljedeću utakmicu. Stoper Totić je dobio treći žuti.
Zanimljivo da Lopac misli drukčije od Čuturila o izgledima Zagreba:
-Dobili su vjetar u leđa. Nisu oni najslabiji, ima još takvih.
Alpas