SportNews.hr

prava sportska priča

Opatija nanijela sudbonosan poraz Zagrebu. Od nekad slavnog i poštovanog kluba nije ostalo ništa. Zagreb je danas klub bez autoriteta i bez poštovanja koji će se teško izvući iz slobodnog pada u propast

ZAGREB - OPATIJA 0:3 (0:0)

ZAGREB - Igralište NK Trnja. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Rajko (Poreč . Pomoćni suci: Biljuh (Marčana) i Novosel (Kamanje). Četvrti sudac: Starčević (Pula). Delegat: Martinić (Zabok).

Strijelci: 0:1 - Bogolin (48), 0:2 - Flego (69), 0:3 - Petanjek (88, 11 m)

ZAGREB: Ševerdija, Strunje, Prodani, Bubnjić Marko. Batarilo-Ćerdić, Claver (od 78 Gbakle, Vinski, Barišić, Medić, Pejić (od 46 Pape Bakary Dabo Badji), Bubnjić Matej . Trener: Madunović.

OPATIJA: Iveša, Rudan, Petanjek, Jukičić, Redžepi (od 46 Krešić), Lazić, Pejanović, Kovačević Furijan (od 89 Mikulica), Bogolin (od 55 Flego) Trener: Bogolin.


Samo najveći optimisti nadali su se da Zagreb protiv Opatije može uknjižiti bodove spasa. Zagreb je današnjim porazom, a pobjedom Novigrada nad Trnjem zakucan na dno tablice s kojega će se teško odlijepiti. Utakmica s Opatijom dala je nekoliko odgovora, Zagreb je danas klub bez ikakvog autoriteta, skupina menadžera i s kvalitetnijim igračima ne može složiti momčad za jednokratnu upotrebu. Spasa u takvom pristupu nema, kada bi to tako išlo mnogi bi posegnuli za tim receptom.
Zagreb je ostao bez igrališta, još ima gdje trenirati, pitanje koliko dugo, jer sve glasnije se spominje da će i bez Veslačke uskoro ostati. Rasulo uglednog kluba je u završnoj fazi. Kakve su šanse Zagreba najbolje opisuju riječi trenera Opatije Zorana Bogolina koji je rekao nakon utakmice:
-Zagreb je veliki klub, nadam se da će se spasiti, nadam se da ćemo ne iduće godine već one iza opet zajedno igrati, to je moja želja.

Što reći dvojici igrača Zagreba koji su nam nakon utakmice prišli žaleći se da nisu neki prekršaji suđeni nad njima, kako im objasniti da igraju u klubu koji je izgubio autoritet, da klub slavne prošlosti ništa nikome više ne znači, da su svi digli ruke od njega, a i to da je kod Hrvata omiljeno cipelariti mrtvog magarca. Igrači su najvrednije ono što je ostalo od slavnog NK Zagreba, pošteno se bore, nadaju se i jedini vjeruju u čudo.
Opatija nije odigrala veličanstvenu utakmicu, nije pregazila Zagreb, igrala je toliko koliko je bilo dovoljno za pobjedu, kako to rade momčadi s iskusnim pojedincima. Trener Bogolin može se osloniti i na mlade snage poput današnjih strijelaca Bogolina i Flege.

Alpas