SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun nespretno i nesretno prosuo bodove, a Novigrad pametnom igrom i sretno odnosi bodove koji su mu najvjerojatnije osigurali ostanak.

Foto: Djuka / Tadić i ĐurićFoto: Djuka / Tadić i Đurić

JARUN - NOVIGRAD 0:1 (=:0)

ZAGREB - Igralište Jaruna. Gledalaca: 250. Glavni sudac: Rožman (Rijeka).Pomoćni suci: Perkov i Bahun (Rijeka). Četvrti sudac: Milković (Rijeka). Delegat: Crnojević (Novska).

Strijelac: 0:1 - Simonović (60)

JARUN: Vojnić, Pavletić ( od 61 Vučemilović-Vranjić), Ačkar, Pavičić, Sudec ( od 53. Hercigonja), Konjević (od 73 Čičković), Tadić, Šoša, Đurić, Martinko, Šimić. Trener Lovrić.
NOVIGRAD: Nicoletti, Pamić, Topić (od 83 Pasulji), Simonović, Bijelić, Mofardin, Dukađin, Najhart, Bernobić, Ilinčić, (od 46 Ofosu), Vicente Mendes Da Silva Matheus Felipe. Trener: Bez trenera u zapisniku, pomoćni trener Jurčić


Ono što Tadić i Đurić za Jarun nisu zabili početkom utakmice Novigrad je kaznio sretnim pobjedničkim golom iz slobodnog udarca Simonovića. Lopta se odbila od živog zida i prevarila Vojnića.
Jarun je krenuo odlučno od samog početka, stvorio je nekoliko šansi koje već spomenuti Tadić i Đurić nisu pretvorili u golove. Novigrad je pružao srčan otpor, čekao svoju priliku, njegovi igrači su u svakom duelu i svakoj sučevoj odluci vrlo glasno i zborski uzvikivali "ruka, faul, aut" vrlo neobična ali u nekoliko situacija učinkovita taktika. U momčadi Jaruna nije bilo Džaje i Brčića i to se jako odražava na njegovu igru.
Zaključak o utakmici  mogli bi sažeti u rečenici: Jarun je nespretno i nesretno izgubio bodove, dok je s druge strane Novigradu oni pripadaju pametnom igrom i sretnim golom.
Franjo Pužin trener četvrtoligaša Petrinje:
-Džaja i Brčić bi u posljednjih dvadeset minuta sigurno donijeli dva do tri gola. Novigrad se dobro posložio zasluženo su pobijedili.
Kapetan Pavičić problem vidi u izostanku realizacije:
- Što reći, moraš izgubiti i to još takvim golom, kaznite kada ne zabiješ onakve prilike.

Na kraju već od samog proljetnog nastavka prvenstva uočili smo neobično delegiranje sudaca povjerenika za suđenje Perajića, često ili skoro u pravilu kada u Zagrebu igraju klubovi iz Istre delegira suce iz Rijeke ili kada gostuju Riječki klubovi onda su suci iz Istre, a nedavno kada je Jarun gostovao u Opatiji opet su sudili suci iz Istre. Pitali smo jednog dužnosnika iz zagrebačkih krugova da li u Velikoj Gorici ili Zagorju nema kvalitetnih sudaca pa ih povjerenik šalje iz udaljene Istre i Rijeke, što je pored ostalog i povećan trošak klubovima. Sugerirao je da to pitamo povjerenika Perajića. Pitamo i čekamo odgovor gospodine Perajiću!
-

Alpas