SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje je stalo na noge, ali je sada HAŠK sa tri uzastopna poraza.. Hasan je ušao u 64. i u 65. zaradio dva žuta kartona. Vrlo dobri Gudelj i Vukadin, Marić najbolji. Nisam zadovoljan karijerom, igram u trećoj ligi, požalio se Marić.

Foto: Djuka / Marićev visoki skok za 2:0Foto: Djuka / Marićev visoki skok za 2:0

TRNJE - HAŠK 2:0 (2:0)
 
ZAGREB - Igralište Trnja. Gledalaca: 300. Glavni sudac: Podgorski-Boček (Zagreb) 6,5. Pomoćni suci: Podrug i Milačić (Zagreb). Četvrti sudac: Jurešić (Zagreb). Delegat: Benčić (Karlovac).
 
Strijelci: 1:0 - Malekinušić (5), 2:0 - Marić (31).
 
TRNJE: Gudelj 7,5, Jerbić 6, Marić 8, Vukadin 7,5, Radić 6,5, Muhar 7, Rilov 6,5 (od 64. Hasan -), Kožić 6,5, Malekinušić 7 (od 69. Abramović 6), Knez 6 (od 76. Franić -), Martinović 6. Trener Bračun 7.
 
HAŠK: Spudić 6, Kondres 5,5, Vinković 6, Kos 6, Andrašec 5,5 (od 56. L. Barišić 6), Valaško 6 (od 78. Surjan -), Ristovski 7, Fulir 6,5, Dianežević 6, Karoglan 6 (od 60. Zelenika 6), Krajačić 6. Trener Grlić 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Marić (Trnje).
Isključen: Hasan (Trnje) u 65. minuti zbog drugog žutog kartona.
 
Poslije tri poraza u nizu Trnje je stalo na noge, ali je sada HAŠK  ušao u tu putanju i ovo danas je bio treći uzastopni poraz, ukupno četvrti. U pet proljetnih kola HAŠK je samo jednom pobijedio.
-Teško je kad se čupaš iz rezultatske krize, odahnuo je tehniko Trnja Marko Nujić.
Trnje je već nakon pola sata igre imalo 2:0, ali je poslije toga prolazilo razdoblja  kušnji i kriza, osobito poslije 65. minute kad je ostalo s deset igrača. Posebnost je u tome što je Hasan u jednoj minuti kažnjen sa dva uzastopna žuta kartona.
-Domaći su dva gola zabili "onako", požalio se Luka Barišić koji je u igru uveden tek u 56. minuti.
Poslije uvođenja Barišića  i Zelenike, te isključenja Hasana HAŠK je bio bolji i opasniji i Trnje se branilo.
-To je već bilo kasno za neki preokret, misli Barišić
A zašto Zelenika nije igrao od početka?
-Imao je temperaturu.
Trener HAŠK-a  Damir Grlić smatra da je Trnje bilo konkretnije.
-Trnje odlično igra u obrani i mi nismo mogli provesti našu uhodan stil.
Je li vas zabrinjava treći poraz u nizu?
-Svaki poraz je nezgodan, uzvratio je Grlić.
Trnje je pobijedilo zahvaljujući prije svega vrlo dobroj igri Marića, Gudelja i Vukadina i samo na trenutke Malekinušića. Ovaj put Antonio Marić je bio i strijelac drugog gola tako da je svoju dobru igru u obrani začinio realizacijom u napadu. Marić će u srpnju imati 23 godine i čini se logičnim pitati kako je zadovoljan dosadašnjom karijerom.
-Ne mogu biti zadovoljan. Igram u trećoj ligi, a bio sam u Sesvetama u drugoj gdje se baš nisam naigrao. Igrat ću u Trnju do ljeta pa odlučiti kako dalje, objašnjava Marić
Alpas