SportNews.hr

prava sportska priča

Veliki dan u Trnju. Utakmicu je posjetio i legendarni trener Barić. Susret je bio izvanredan. Orijent je bio sjajan, ali je pobijeđen od još boljeg Trnja. Orijent je ostao bez nade za Drugu HNL. Još igra samo teorija. Trnje može biti treće

Foto: Djuka / Strijelci Trnja Marić I martinović slave pobjednički golFoto: Djuka / Strijelci Trnja Marić I martinović slave pobjednički gol
TRNJE - ORIJENT 1919 2:1 (1:0)
 
ZAGREB - Igralište Trnja. gledalaca: 300. Sudac: Fotivec (Špičkovina) 7,5. Pomoćni suci: Sinković (Lepajci) i Gamilec (Krapina). Četvrti sudac: Bujan (Guci Draganički). Delegat: Tonetti (Plomin).
 
Strijelci: 1:0 - Marić (5), 1:1 - Fatić (72), 2:1 - Martinović (77).
 
TRNJE: Gudelj 7, Jerbić 7, Marić 7,5, Vukadin 7,5, Radić 7, Rilov 7 (od 85. Hasan- ), Muhar 7, Kožić 8, Malekinušić 7, Abramović 7 (od 79. Knez -), Martinović 8 (od 88 Gašparac). Trener Bračun 7,5.
 
ORIJENT 1919: Popović 6, Vidas 6, Jergović 6, Andrić 6, Tadejević 6 (od 79. Srzentić -), Fatić 7,5 Mohorovičić 6 (od 86. Žeželj -), Weitzer 6, Monjac 7, Travaglia 6 (od 64. Čanković -), Iličić 6,5. Trener Budicin 6,5.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Martinović (Trnje)
 
Veliki dan i velika utakmica  dogodili su se popodne na Trnju. Utakmicu je posjetio legendarni hrvatski nogometni  trener Otto Barić, a razlog je bio i njegov dugogodišnji trenerski suradnik dopredsjednik Orijenta 1919, Marinko Koljanin.
Susret, odnosno njegov ishod imao je izvanredno značenje s obzirom da je Vinogradar javno objavio kako nije kandidat za Drugu HNL. Prema tome postalo je sigurno da u viši rang ide drugoplasirani klub, ako ispuni infrastrukturne uvjete, a to može biti samo Dubrava TK, eventualno Orijent 1919 i tek u teoriji Trnje. Svi su zatražili licencu. Budući je Dubrava dan prije u 26. kolu porazila Vrbovec, jedina šansa Orijenta da ostane na pet bodova zaostatka i priprema se za međusobni dvoboj 1. svibnja i dočeka kakav propust Dubrave, bio je da pobijedi na Trnju. Istodobno Trnje je željelo pobjedu po svaku cijenu jer bi ga ona približila na dva boda iza Orijenta i pružila realne izglede za treće mjesto.
Zbog toga je dvoboj dočekan kao presudan i on je takav bio. Borilo se do posljednje kapi znoja, igralo se kvalitetno, neizvjesno i nadasve sportski bez grubosti..
-Igra se jako fer, primijetio je u jednom trenutku legendarni trener.
Sada je situacija takva da Dubrava osam kola prije kraja ima osam bodova prednosti i dvoboj s Orijetom na svom terenu. Po logici stvari Dubrava bi trebala u Drugu HNL. Ali ovo je nogomet i još nije gotovo. No, pred Orijentom su gotovo nepremostive zapreke. On još, osim u Dubravu,  mora u goste HAŠK-u, Vrbovcu i Opatiji.
-Dobro ste nam reklu uoči proljetnog nastavka da ćemo glavu izgubiti na zagrebačkim gostovanjima, pohvalio je SportNews dopredsjednik Orijenta Koljanin.
Za razliku od gostovanja u Ponikvama i Španskom, Orijent je u Trnju zaigrao potpuno u drugom svjetlu. Bila je to momčad s glavom i repom i da je rezultat na kraju bio za njega povoljniji, ne bi bilo nezasluženo.
Dečki se još pomalo nadaju:
-Još se nismo predali. U igri su 24 boda, tješio se danas najbolji gost Edin Fatić
Igrač koji bi mogao dospjeti najviše je Mateo Monjac.
Hoćete li u ljeti Rijeku? Čujemo da Vas gledaju, a Bišćanu treba pravih?
-O tome čujem i ja, ali nikakvih službenih obavijesti nemam.
Za NK Trnje ovo je bio izniman dan. Nije to bio samo posjet legendarnog Barića nego i činjenica da je ovom pobjedom Orijent postao uhvatljiv. Trnje je doista u velikoj prigodi - i s obzirom na predstojeći raspored - osvojiti treće mjesto.
-Nismo pobijedili zbog Dubrave nego zbog sebe, uskliknuo je tehniko Marko Nujić.
Trener Bračun  je bio posebno sretan:
-Idemo i dalje osvajati što je moguće više bodova, poručio je.
Alpas