SportNews.hr

prava sportska priča

Šutalo najbolji u prvom nastupu za Maksimir: Nismo imali dvostruke premije, nego mi klub plaća stan. Dueli Malekinušića i Mohača oduševili. Utakmicu su gledali direktor Intera i predsjednik Kustošije. Što su vidjeli?

MAKSIMIR - TRNJE 2:1 (0:0)
 
ZAGREB - Igralište Maksimira. Gledalaca: 150. Glavni sudac: Jurešić (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Podrug (Zagreb) i Bošnjak (Zagreb). Četvrti sudac: Milin (Dugo Selo). Delegat: Škrinjarić (Zagreb).
 
Strijelci: 1:0 - Šutalo (68), 1:1 - Malekinušić (73), 2:1 - Horvat (73).
 
MAKSIMIR:  Javor 7, Ammirati 6,5, Rošić 6,5, Raul Gustavo 6 (od 59. Krizmanić 6,5), Mohač 7, Krznar 6,5, Fumić 6,5, Šutalo 7,5, Horvat 7, Bešlić 6 (od 59. Žugaj 6), Vlak 6 (od 59. Golubić 6,5). Trener Gajzler 7.
 
TRNJE: Gudelj 6, Radić 5,5, Marić 6, Vukadin 6, Franić 5,5 (od 70. Knez 6), Muhar 6, Rilov 5,5 (od 79. Hasan -), Kožić 7,  Malekinušić 7, Abramović 5,5, Martinović 5,5. Trener Bračun 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šutalo (Maksimir).
 
Poslije pet uzastopnih pobjeda Trnje je poraženo u Maksimiru. Domaći su igrali iznimno motivirano u čemu se osobito iskazao njihov trener Goran Gajzler. Ne samo vrlo glasnim uputama i povicima podrške, nego i  nadasve smjelim potezom: kod rezultata 0:0 u  59. minuti uveo je istodobno trojicu novih igrača i time donio novi val pritiska koji je slomio Trnje. 
Od njegovog temperamenta najviše je trpio pomoćni sudac Podrug. Ipak, Gajzler nije imao posljedica!
Najbolji igrač je bio Mihovil Šutalo, rođen 2. listopada 1997. u Metkoviću koji je 2. veljače pristupio iz Jadrana Luka Ploče, ali mu je zbog ozljede ovo bio prvi službeni nastup. Šutalo igra drugu špicu ili prednjeg veznog igrača i zabio je prvi gol, no to nije bilo sve.
Kratki razgovor poslije utakmice odvijao se ovako:
Ovo je bio prvi nastup, poslije dva mjeseca?
-Imao sam bolove u leđima, ali srećom nije ništa trajno.
Danas se cijela momčad borila kao da ste imali dvostruke premije?
-Nismo imali dvostruke premije nego nas je motiviralo pet pobjeda Trnja u nizu. Željeli smo to prekinuti.
Kako se snalazite u Zagrebu?
-Dobro se snalazim. Klub mi plaća stan.
Ako je samo to, malo je, prema učinku koji je Šutalo pokazao u svom prvom nastupu.
Trnje čija je obrana - osobito vratar Gudelj i stoperski par Marić - Vukadin - nosila sjajne rezultate u prethodnih pet kola nije bila na toj razini. Nije bio ni Martinović. Jedini koji su se isticali bili su Kožić i Malekinušić.
Prvo poluvrijeme koje nije bilo tako dobro kao drugo, preteklo je u znaku izvanrednih duela desnog krila Malekinušića i lijevog beka Mohača. To su u stvari bili najljepši trenuci susreta, zbog kojih se isplatilo doći. Od 59. minute Mohač je igrao u napadu.
Na utakmici smo zapazili direktora Intera Branka Laljaka, predsjednika Kustošije Vladu Babića i glavnog instruktora Sretena Ćuka. Obvezni posjetitelji bili su i roditelji Josipa Mohača.
Kada će Joža u Drugu HNL?
-Nadamo se u ljetu, odgovorili su roditelji i pogledali prema direktoru prvoligaša.
A Laljak je odlazeći pohvalio utakmicu:
-Bilo je vrlo dobro, osobito u drugom dijelu.
O pojedincima nismo pokrenuli raspravu.
No, taj prijelaz iz nižeg u viši rang je vrlo komplicirano pitanje. S Vladom Babićem, predsjednikom Kustošije, načeli smo pitanje Šugića koji je zimus prešao iz Dubrave s velikom nadom, a sada sjedi na klupi.
-Mislio sam da će sigurno igrati, ali zasad nije tako. Možda se u trećoj ligi igra ljepše, ali je problem u brzini igre. Rudeš je čvrsto posljednji prvoligaš, a igra brže nego vodeći drugoligaši Šibenik i Varaždin.
Babić nas je obavijestio kako je iz kluba otpušten Gaćeša.
I tako na jednoj utakmici doznaje se o više tema. Jedna je bila i neizvjestan drugoligaški status Dragovoljca, ne samo zbog plasmana nego i vezan za licencu.
Trnje u utorak 30.04. dočekuje Zagreb kao i Kurilovac Jadran iz Poreča dok se ostale utakmice 28. kola igraju na praznik rada Prvog svibnja.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room