SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava TK je poslije deset proljetnih kola najbolja. Kurilovec je drugi. Orijent 1919 je tek sedmi. Jarun je posljednji. Novigrad je čak šesti, Zagreb 16. ali bez nade. Ako Dubrava ne dobije dozvolu nitko neće u Drugu HNL!

Poslije deset proljetnih kola i uoči sedam završnih Dubrava TK je najuspješnija momčad proljetnog nastavka. Dubrava je osvojila 22 boda. Kurilovec je drugi po učinku: uknjižio je 21 bod. Vinogradar koji već tri sezone vlada trećom ligom - no ne želi ili zbog nekih razloga ne može naprijed što je nedavno u Sportskim novostima objasnio Rubinić - u proljetnoj polusezoni je skupio 20 bodova. 
Orijent 1919, klub koji obilježava 100. obljetnicu i pokazuje veliku želju za plasman u Drugu HNL, po proljetnom zbroju je tek sedmi. Osvojio je 14 bodova. Klub sa Sušaka ima jak interes da na stotu obljetnicu ostvari taj proboj. Ali postoji nekoliko zapreka. Prvi je plasman. U srijedu se u Dubravi igra derbi prvenstva Dubrava TK - Orijent 1919 i čak da gosti pobijede ostalo bi pet bodova prednosti za Dubravu. Drugi je problem pitanje može li trećeplasirani klub i u kojim okolnostima ići naprijed. Činjenica je da nitko od trećeligaša pretendenata za Drugu HNL nije dobio licencu. Poslije nedavne odluke riječkog poglavarstva Orijent bi možda mogao dobiti infrastrukturnu vizu, no ostaje problem plasmana. Ako u srijedu izgubi u Dubravi u pitanje će doći i njegovo treće mjesto. 
Još nismo nigdje pročitali da u ovoj sezoni i trećeplasirani klubovi trećih liga mogu aspirirati na Dugu HNL. Postoji odluka da to može drugoplasirani klub, ako ne bi bilo dovoljno za popunu Druge HNL i ako dobije drugoligašku dozvolu. Potpuno je nejasno koliko će klubova u novoj sezoni brojiti Druga HNL i hoće li prijeći na trokružni suatav natjecanja s obzirom na probleme Rudeša i Dragovoljca. Jedini mjerodavni tumač propisa je Izvršni odbor HNS-a, no  kao je u subotu u Sportskim novostima napisao Robert Matteoni Izvršnim odborom praktički vladaju nestručni ljudi koji se "pokrivaju" srebrom sa SP-a.
Dubrava se čini nezadrživom, stadion u Kustošiji na kojem bi igrala ponovno je dobio drugoligašku propusnicu, ali to zasad nije bilo dovoljno.
Potpuni podbačaj u prvih deset kola proljetnog nastavka imali su Krk sa osam i Jarun sa sedam bodova, što za Jarun izgleda alarmantno, ne u ovoj, nego za sljedeću sezonu. Izvanredan napredak doživio je Novigrad: poslije jesenskih sedam u deset proljetnih kola osvojio je 16 bodova. Trnje je na ukupnoj ljestvici četvrto i tu bi bilo i da se računa samo deset utakmica. Zagreb je osvojio 11 bodova prema nula jesenskih, no utjeha je slaba. Jako se digla Opatija: sa 14. na peto mjesto.
Poredak nakon 10 kola: Dubrava TK 22 boda, Kurilovec 21, Vinogradar 20, Trnje, Opatija i Novigrad po 16, Orijent 1919, Ponikve i Špansko po 14, Dugo Selo i Jadran Poreč po 13, HAŠK, Zagorec, Vrbovec i Maksimir po 12, Zagreb 11, Krk 8, Jarun 7.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room