SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

HAŠK je bio slabiji nego prije, a Krajačić blijed. Orijent je igrao bez najboljeg Weitzera i nedostajao je njegov zadnji pas, ali je Fatić odigrao izvrsno i donio je prevagu za pobjedu. Matteonijeva najbolja igra u prvom poluvremenu

HAŠK - ORIJENT 1919 1:2 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion na Peščenici. Gledalaca: 120. Glavni sudac: Fotivec (Špičkovina) 7. Pomoćni suci: Blažeković (Sisak)  i Grgurić (Kutina). Četvrti sudac: Spudić (Ivanić Grad). Delegatkinja: Lidija Kunštek (Zagreb).
 
Strijelci: 1:0 - Matteoni (1),1:1 - Iličić (43), 1:2 - Monjac (72).
 
HAŠK: Spudić 6, Blaževski 6, Miloš 6, Kos - (od 15. Vinković 6), Kondres 6, Sliško 5,5, Kaltak 5,5 (od 80. Bradić -), Matteoni 7, Balabanić Džoić 5,5 (od 64. Aščić 5,5), Karoglan 6, Krajačić 5,5. Trener Lončarević 6.
 
ORIJENT 1919: Herman 6,5, Vidas 6, Jergović 6,5, Tadejević 7, Čanković 6,5, Mohorovičić 6,5, Fatić 7,5, Fumić 7, Monjac 7, Mioč 6 (od 55. Gerc 6,5), Iličić 7 (od 70. Žeželj 6). Trener Budicin 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Fatić (Orijent 1919).
 
Robert Matteoni je ujutro objavio sjajan komentar u Sportskim novostima, a popodne je zajedno sa suprugom gledao sina Paola u dresu HAŠK-a u najboljem poluvremenu otkada ga pratimo igrati u zagrebačkim klubovima Trnju i HAŠK-u. Kakav sjajan obiteljski osjećaj!
No, gol u prvoj minuti nije bio dovoljan. Orijent 1919 je igrao bez najboljeg igrača Ivora Weitzera, zbog žutih kartona, ali je unatoč tome pružio upravo toliko da minimalno pobijedi. Jako se uočavalo nedostajanje zadnjeg Weitzerovog pasa koji je obično pola gola, no to kako je odigrao 21-godišnji Edin Fatić, također vezni i Rijekin kadar, bilo je sjajno. Fatić je bio prevaga za važnu pobjedu na Peščenici. Monjac je zabio perfektan pogodak iz slobodnog udarca, ali je u prvom poluvremenu u nekim situacijama mogao učiniti više i ne može biti igrač utakmice. Mogao je to  biti i Tadejević, no ipak Fatić je bio bolji.
HAŠK nismo gledali neko vrijeme i čini se da je slabiji nego prije. Pogotovo je Krajačić bio blijed, a vjerojatno je hendikep i to što je Kos , zbog ozljede, izašao već poslije 15 minuta. Osim Matteonija, Lončarević nema odgovarajuće vezne linije. Miloš galami na suigrače, ali to slabo pomaže.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku