SportNews.hr

prava sportska priča

Drama na kraju prvenstva 4. HNL središte Zagreb: Lučko je ispalo i u treću ligu ne ide pet nego četiri momčadi. O tome u nedjelju izravno odlučuju Zelina i Gaj Mače. Igra nam samo pobjeda, poručuje vodeći čovjek Gaja Čehulić

Foto: FB NK GajFoto: FB NK Gaj
Kako je Lučko ispalo iz Druge HNL, iz 4. HNL središte Zagreb u viši rang, u novu 3. HNL središte Zagreb, ne ide pet nego četiri momčadi. Tri su sigurne: Vrapče, Bistra i Mladost Petrinja. Za to četvrto borit će se u nedjelju 2. lipnja od 16,30 Zelina i Gaj Mače. Zelina ima 53 boda, Gaj 52 i šesta Segesta 51 bod. Siščani na svom terenu dočekuju Gradiće i 99 posto je sigurno kako će pobijediti pretposljednjeg na ljestvici. No, šanse za višu ligu nema, jer je u međusobnim susretima slabija i od Zeline i od Gaja. To bi bilo bitno ako Zelina i Gaj odigraju neriješeno. U tom slučaju Zelina i Segesta bi imale po 54 boda.
Gaj može naprijed samo ako pobijedi u Zelini. To bi Krapinsko-zagorskoj županiji omogućilo još jednog člana treće lige, pokraj Zagorca. Bio bi to veliki domašaj. Gaj je senzacionalno 18. svibnja u gostima pobijedio Vrapče sa 3:2. Vrapče je, inače, premoćni prvak.
-Idemo se boriti, pa što bude. Mislim da nismo slabiji od Zeline, ističe Mario Čehulić, član Uprave Gaja i dodaje:
-Mi smo propustili odavno osigurati treću ligu s obzirom na to da smo između 11. i 20. kola doživjeli šest poraza. Poslije neodlučenog u Bistri opet je sve krenulo uspješno.
Alpas