SportNews.hr

prava sportska priča

Gdje će NK Zagreb igrati utakmice 4. lige? Iz Veslačke se ne da, a Chromosovo igralište gradonačelnik je obećao još 2016 g. ragbijašima Lokomotive, njih tamo još uvijek nema.

Foto: Djuka / Stadio ChromosFoto: Djuka / Stadio Chromos

Zagreb je ispao i iz 3. lige i s tom sudbinom se pomirio, jedino zbog čega Medić i društvo strepi je hoće li ostati u Veslačkoj i hoće li moći koristiti sportski kompleks Zagrabelo. Po nekim informacijama Zagreb se trebao preseliti na stadion Chromos na Savici uz most Mladosti, ali to družina NK Zagreba ni pod koju cijenu ne želi prihvatiti, i svim silama žele ostati na sadašnjoj lokaciji u Veslačkoj gdje su ishodili licencu za odigravanje utakmica 3.HNL, pa bi bez problema u sljedećoj sezoni mogli igrati i u 4. Središte. Njihov najjači argument je škola nogometa i brojnost njenih polaznika, a i sportski rezultati su dobri, ml. pioniri, pioniri, kadeti i juniori solidno se nose s vršnjacima u 1. NL Središte.

Nogometni stadion Chromos na Savici još uvijek se kod Sportskog saveza grada Zagreba vodi pod: Sportske građevine u funkciji pod upravljanjem sportskih udruga, Gradska četvrt Trnje, NK Posavina. Uz Posavinu se veže ime generala Lukića, klub nije aktivan, a na stranicama FinInfo pod oznakom status stoji: Prestanak djelovanja. Na terenima stadiona Chromosa nekad je radila i Akademija Davora Šukera predsjednika HNS-a koja se nakon kratkog vremena isto tako ugasila.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je 20. svibnja, 2016 godine predstavnicima zagrebačkog ragbi kluba Lokomotiva na čelu s predsjednikom Zlatkom Mihaljevićem obećao da će prostor nogometnog stadiona Chromosa ustupiti na korištenje ragbi klubu Lokomotiva, a po potrebi i drugim ragbi klubovima. Tada je predloženo da se ženski ragbi klub Mladost pridruži Lokomotivi te će tako tereni na Savici postati ragbi centar grada Zagreba.

Posjetili smo danas stadion Chromos, ali tamo nismo po ničemu mogli zaključiti da se ikakve ragbi aktivnosti odvijaju, naprotiv još uvijek je nogometno igralište koje je solidnog, dapače vrlo kvalitetnog travnjaka, još jedno isto tako je sa stražnje strane. Zgrade su zapuštene, hrpa smeća iznesena je vani što nagoviješta da će se uređivati, opći dojam je dosta pozitivan, a kad se ima na umu da je tu i tramvaj nameće se zaključak kako je šteta što se tamo već duže nogomet ne igra. Možda za Zagreb ne bi bilo ni tako tragično početi graditi neki novi početak jer ovaj sportski kompleks ima dobar potencijal

 

 

Alpas