SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Zašto Prijić, unatoč 55 golova, ne igra u drugoj, kamoli u prvoj ligi? Lončarević: Po znanju može ali nema snagu ni brzinu. Za treću ligu je fenomenalan. Ima kompjutor u glavi

Igor Prijić će 30. rujna navršiti 30 godina i predstavlja ne samo posebnost, nego i ne baš lako objašnjivu pojavu hrvatskog nogometa. Prijić u trećeligašmom prvenstvu iz sezone u sezonu zabija sve više golova i u upravo završenom natjecanju zapadne skupine postigao je 55 golova. Ne pamti se da je itko i u jednoj ozbiljnijoj ligi zabio više. Još je važnije kako do tih 55 golova Prijić nije došao odmah. U sezoni 2012./2013. za Segestu u trećoj ligi je postigao 37 golova. Nošen tim domašajem pokušao je u višem rangu: nosio je majice Pomorca, Cibalie, Šibenika i Dugopolja, ali nekog većeg pomaka nije bilo. Tek četiri gola za Pomorac. Potom je otišao u Vinogradar, triput u nizu  i u tim sezonama najprije je izjednačio sisački rekord, potom ga je prestigao za jedan gol i u upravo završenoj sezoni postigao 55 golova. Poslije onih i ovog rekorda mnogi se pitaju zašto Prijić ne igra u drugoj, ako već ne i u prvoj ligi?
Na početku sezone Prijić nam je rekao da ima neke drugoligaške ponude, no kako prvoligaških 
nema. Pa se opet odlučio za Vinogradar i nije se želio trošiti u  neizvjesnosti Druge HNL.
Čudan je nogomet! Posebice su teški prijelazi u više stupnjeve natjecanja, a pogotovo je to zamršeno za strijelce.
Prijića smo "uhvatili" kod kuće u Osijeku i pitali ga, kako će dalje? Shvatljivo, čovjek ima 30 godina i nema vremena za eksperimente, no,opet, ako taj rekord koji je doista rijetkost, ne pokuša iskoristi, također nema smisla.
-Upravo sam se vratio doma i ne znam još ništa. Vinogradar mi nudi ostati.
Imate li menadžera?
-Imao sam, sada nemam.
Da bismo donekle razbistrili taj Prijićev fenomen potražili smo pomoć Ilije Lončarevića, iskusnog još aktivnog trenera, koji je Prijića 2008. trenirao u Osijeku.
-Tjelesno i po brzini Prijić nije igrač za prvu ligu. Po znaju jest. Ali za treću, pogotovo u šesnaestercu, Prijić je fantastičan. Ima kompjutor u glavi.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku