SportNews.hr

prava sportska priča

Marko Medarić: Način provedbe licenciranja je netransparentan i lakrdija. Mi nismo prijavili Gaj, ali smo tražili dopisima od HNS-a da se dosljedno provedu svi kriteriji o licenciranju

Foto: Arhiva SportNewsaFoto: Arhiva SportNewsa

Marko Medarić predsjednik Segeste kojega nam je u prethodnom tel. razgovoru najavio Mile Buinac javio se na povratku s mora potaknut našim člankom da će Gaj iz Mača igrati u Krapini u kojem prema našim izvorima navodimo da su iz Segeste prijavili da neke dimenzije ne odgovaraju kriterijima o licenciranju.

- Mi nismo ništa u tajnosti mjerili kako ste naveli, već smo samo u dopisima koje smo slali HNS-u zahtijevali i apelirali da se u postupku licenciranja klubova za 3. HNL dosljedno drže i provode svi propisani kriteriji. To što radi HNS nije u najmanju ruku transparentan postupak licenciranja, samo napominjem da su zahtjevi trebali biti podnešeni do 30.04., prvi odgovor saveza je trebao biti do 26.06., a prije par dana je zasjedala natjecateljska komisija, čiji je zaključak da će konačnu odluku donijeti IO HNS-a. Gaj Mače je sportski izborio nastup u 3. HNL i mi smo im na tome čestitali i nemamo ništa protiv njih, mi se borimo za transparentnost, borimo za svoj podmladak i imamo pravo na to kao najstariji Hrvatski klub. U nekoliko dopisa koje smo po pitanju licenciranja uputili HNS-u nismo spominjali niti jedan drugi klub osim našeg. Ovakav način provedbe licenciranja je netransparentan i lakrdija. Neka sportska inspekcija provjeri da je sve provedeno kako treba, rekao nam je Medarić i obećao proslijedi kopije dopisa upućene HNS-u.