SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Izvrsna utakmica Vrapče – Trnje. Gotovo 200 posjetitelja i nevjerojatan broj promašaja. Trnje s većim brojem prigoda. Prodor Gorgieva potez utakmice. Kačinari: Favorit Trnje, a ne Vinogradar

 Foto: Nikica Topić / ŠvigirFoto: Nikica Topić / Švigir

VRAPČE – TRNJE 0:0

ZAGREB – Igralište Vrapča. Gledatelja blizu 200. Glavni sudac: Čuljak, pomoćni suci Vuković i Pušić (svi Zagreb). 

VRAPČE: Kranjac, Lazov, Vrbat, Kos, I. Švigir, Vinčić, Maljak, Gorgiev, Fajdiga, Šaban, Strjački. Još su igrali: Milas, Salopek, Samardžić, Šimić, Beriša, Hanžić). Trener Sunara.

TRNJE. Spudić, Ribić, Lončar, Vlatković, Herek, Šimunić, M. Žugaj, Jelić, Miličević, Zubak, Špišić. Još su igrali: Sušak, Tak, I. Žugaj, Nurnberger, Poldrugač, Ježić, Barnjak, Živković, Rade, Vlak, Čelić. Trener S. Lušić. 

Odlična utakmica, kao da je bila prvenstvena, s gotovo 200 posjetitelja, s nevjerojatnim brojem promašenih prigoda, osobito Trnja i još nekih nedovoljno definiranih rješenja kod Vrapča. Gosti su opet igrali nekompletni, ali se broj njihovih izostanaka smanjuje. Ovog popodneva zaigrao je Špišić, ali nisu Mandić, Mislimi i Slatina. Već u prvih 15 minuta Trnje je imalo tri izvanredne prilike,dok je Vrapče ponovilo nedostatke iz prošlogodišnjeg jesenskog razdoblja. U napadu ima dva iznimna brzanca Strjačkog i Gorgieva, nema im tko dodati loptu, a po meni najveći znalac Ivan Švigir, igra lijevopg beka! Ne krivim uopće Sunaru. On je tu tek šest dana, ali znama da je Švigira i Pužin spremao za lijevog beka, a da je na toj poziciji igrao i u dijelu prošle sezone kod Kosića u Stupniku. Kad sam ga u toj ulazi gledao u susretu HAŠK – Stupnik stvarno sam se ražalostio, ali se Kosić nije dao zbuniti mojim primjedbama. Najbolju akciju cijele utakmice izveo je Borko Gorgiev koji se iz Rudeša opet vratio u Vrapče. U drugom poluvremenu u jednom trenutku prošao je trojicu, pa idealno dodao u sredinu Hanžiću koji je pucao nekoliko metara iznad gola! Hanžić me bacio u toliku depresiju da se nisam zanimao ni otkuda je došao. Gorgiev je imao još sličnih prodora i bio je najbolji igrač drugog poluvremena.

-Nakon prvih 45 minuta kada nije igrao tako dobro, korigirali smo njegovu igru i to se pokazalo dobrim, pohvalio se trener Sunara.

Nije mi jasno zašto se desetak dana prije prvenstva koristi toliko igrača, Pa zar nisu već svi isprobani? Dobro, Trnje je bez trojice ponajboljih, a Vrapče s još nepripremljenim Milasom i Salopekom koji je zakasnio zbog drugih obveza, ali da prigodu dobiva Hanžek koji je razačarao cijelo gledalište, to nema logike. Siguran sam da, primjerice, gotovo svaki navijač Vrapča zna najbolji sastav i da nisu potrebne tolike probe anonimnih.

- Imamo problem, kad ne kontroliramo loptu, pojasnio je Sunara.

Trener Trnja Srećko Lušić često mi kaže da svaka utakmica donese nešto poučnog:

-Vrapče je bilo dobar protivnik, a utakmica jako zanimljiva.

Kako se može dogoditi da vam Špišić i Vlak promaše onakve prigode?

-Može, jer nisu dugo igrali.

Danas ste dali prigodu stoperskom paru Lončar – Vlatković. Je li to i konačno rješenje?

-Nije. Postoje četvorica kandidata za dva mjesta: uz dvojicu spomenutih još i Šimunić i I. Žugaj.

Predsjednik Vrapča Tom Kačinari bio je oduševljen igrom Trnja:

-Trnje, a ne Vinogradar je favorit prvenstva.

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku