SportNews.hr

prava sportska priča

Sretni smo da igraju za Hrvatsku i nije ništa nepovratno izgubljeno, ali pristupom kao u Budimpešti narod žaloste, a sebi srozavaju ugled. Osim Modrića kojeg je karakter fantastičan. Perišić, Brozović i Rakitić bili su neshvatljivi

Foto: FB MLSZ.huFoto: FB MLSZ.hu
 
MAĐARSKA - HRVATSKA  2:1   (1:1)
 
BUDIMPEŠTA - Stadion  Groupama Arena. Gledalaca: 22.000. Glavni sudac: Collum (Škotska) 7. Pomoćni suci: McGeachie i Stewart (Škotska). Četvrti sudac: Madden (Škotska).
 
Strijelci: 0:1 - Rebić (13), 1:1 . Szalai (34), 2:1 - Patkai (76)
 
MAĐARSKA: Gulacsi 7, Lovrencsics 7, Barath 7, Orban 7, Kadar 7, A. Nagy 7, Patkai 7,5, Dzsudzsak 7 (od 85. Bese -), Szoboszlai 7 (od 65. Kalmar 7), D. Nagy 7 (od 40. Varga 7), Szalai 7,5. Izbornik Rossi 7.
 
HRVATSKA: L. Kalinić 6, Jedvaj 6, Lovren 6, Vida 6, Barišić 6 (od 30. Leovac 5,5), Modrić 7, Brozović 5,5, Rakitić 5,5, Kramarić 6, Rebić 7 (od 67. Brekalo -),  Perišić 5,5. Izbornik Dalić 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Szalai (Mađarska).
 
Nije ništa nepovrantno izgubljeno, ali nije dobro gubiti takve utakmice, posebice ne na takav način, jer najmanje što se dogodi je srozavanje teško stečenog ugleda. Dojam je da su dečki mogli, ali poslije svih slavlja, pohvala i proglašenja još se nisu motivirali za nove podvige, ako će to uopće i moći.
Imamo primjer Perišića za kojeg se u jednom trenutku pomisli da je svemoguć, a onda se dogodi 60. minuta kad poslije sjajnog prodora ne zabije, a to je u sličnoj situaciji u podne na Trnju sasvim rutinirano učinio jedan Malekinušić. 
Nije nam namjera dovoditi u pitanje ta slavna, skupa i za našu državu zaslužna imena koja svojom voljom igraju za Hrvatsku, no ne treba ni njima ni nama pristup kakav je bio u Budimpešti. 
Osim Modrića kojega je karakter fantastičan i on se tuče za radost ljudima i kad nije posebno raspoložen i kad bi se mogao odmarati za neka druga uživanja. Čovjek ima sve i u svakom pogledu.
U određenom smislu razočaranje je Rakitić. Od njega se toga nismo nadali. Brozović je bio loš, ali ponekad je teško proniknuti u njegov unutrašnji sklop.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room