SportNews.hr

prava sportska priča

Brekalo na beku, to je nedopustiv Dalićev promašaj. Zaslužio je igrati od početka u napadu. Dalić čini ustupke, pojedincima koji nemaju motivacijsko-voljnih kvaliteta. Trebalo je ranije uvesti u tom pogledu jače Roga, Juranovića ili Caktaša

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1:1 (0:1)


BAKU - Stadion Bakcell Arena. Gledalaca: 9.000. Glavni sudac: Scharer (Švicarska) 6,5. Pomoćni suci: De Almeida i Josipović. Četvrti sudac: San (svi Švicarska).

Strijelci: 0:1 - Modrić (11) 11 m, 1:1 - Khalizaden (72).

AZERBAJDŽAN: Balajev 7,5, Pašajev 6 (od 46. Khalilzadeh 7,5), Medvedev 6,5, Mustafazada 6,5, Krivocjuk 6, Garajev 6,5, Huseinov 6 (od 60. Makhmudov 6), Emreli 6,5, Nazarov 6,5 (od 90. Ejubov -), Rahimov 6, Šejdajev 6. Izbornik Jurčević 7.

HRVATSKA: Livaković 7, Bartolec 5,5 (od 76. Brekalo -), Lovren 6, Vida 6, Barišić 5,5, Modrić 6, Brozović 5,5, Rebić 5,5 (od 86. Oršić -), Vlašić 6, Perišić 5,5, Petković 6. Izbornik Dalić 5,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Khalilzadeh (Azerbajdžan).

Našima ipak nije do kraja za vjerovati. Kada se činilo da ćemo 13. listopada napokon imati utakmicu u Splitu s Mađarima s koje će se definitivno otići na europsko prvenstvo i kada se već maštalo o najvišem plasmanu iduće godine, sada je očito kako treba osvojiti još pet bodova u tri predstojeće utakmice za siguran odlazak na Euro 2020.
Poslije sjajne igre protiv Slovaka u Trnavi dečkima je brzo ponestalo motivacije. Ne bi se moglo reći kako su umorni. To bi bila priča za malu djecu. Pa igraju u najboljim europskim klubovima. U pitanju su ipak neka unutarnja svojstva.
Ovaj put je zakazao i izbornik Dalić. Kada je poslije pola sata, a pogotovo u drugom poluvremenu bilo jasno da da momcima nedostaje motivacijsko-voljni faktor, valjalo je mijenjati najuspavanije i uvesti borce Roga, Juranovića ili Caktaša. Oni bi sa svojim punim angažmanom pobijedili Azere. Toliko su bolji od njih. Prije svih, i to rano, trebalo je uvrstiti Brekala u napad. Dalić je pokušao izvesti obmanjujuću varku. Nešto je u pozadini. Brekalo je poslije one igre u završnici protiv Slovačke zavrijedio početi u napadu i od počeka. A ne da ga se poslije takve igre pošalje 15-20 minuta na beka. Vjerojatno mu se zavrtjelo kad je shvatio da ga Dalić šalje u obranu. Dalić će reći kako je mislio da Brekalo s pozicije beka pojača napad. Brekalo će reći kako je njemu svejedno, bitno je da igra u reprezentaciji. Moramo biti objektivni i poručiti kako nije tako. Brekalo nije "djevojka za sve" nego ozbiljan i talentiran napadač. A beka neka igra Juranović, ako ne mogu drugi. Ovako Dalić čini neke ustupke koji nisu smisleni. Ako netko ne želi igrati za reprezentaciju to će se i tako brzo ustanoviti.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room