SportNews.hr

prava sportska priča

Premda je na kraju završilo sa slavljem ostalo je pitanje, zbog prvog poluvremena i onog što se događalo u Bakuu, je li Dalić potrošio svoju moć uvjeravanja i treba li nam novi izbornik?

Foto:FB-sfzofficialFoto:FB-sfzofficial

HRVATSKA - SLOVAČKA 3:1 (0:1)

RIJEKA - Stadion Rujevica: Gledatelja: 8.279. Glavni sudac: Turpin (Francuska) 6,5. Pomoćni suci: Danos i Gringore. Četvrti sudac: Letexier (svi Francuska).

Strijelci: 0:1 - Boženik (32), 1:1 - Vlašić (56), 2:1 - Petković (60), 3:1 - Perišić (74).

HRVATSKA: Livaković 7, Jedvaj 6,5, Ćaleta-Car 6,5, Perić 6,5, Barišić 7, Modrić 7, Brozović 6, 5, Vlašić 7 (od 75. Kovačić 6,5), Perišić 6,5 (od 81. Oršić -), Rebić 6 (od 54. Brekalo 7), Petković 7.5. Izbornik Dalić 6.

SLOVAČKA: Dubravka 6,5, Pekarik 6, Škrinjar 6, Vavro 6, Hancko 6, Kucka 6 (od 79. Hrošovski -), Lobotka 6, Hamšik 6, Rusnak 5,5 (od 63. Haraslin 5,5), Mak 5,5, Boženik 6,5 (od 72. Duriš 6). Izbornik Hapal 6.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Petković (Hrvatska).
Izravni crveni karton: Mak (66).

Na kraju se sve čini dobro, pogotovo činjenica kako se Hrvatska ponovno plasirala na Europsko prvenstvo. No, ako se gleda s pozicije svjetskih doprvaka, valja priznati da ona neizvjesnot poslije prvog poluvremena, kada u gosti vodili, nije bila nimalo ugodna i bila je nepotrebna. Može se to i preskočiti i pisati samo o slavlju koje je uslijedilo. Ali bi takav pristup bio pogrešan. U prvom poluvremenu Vatreni su zakazali, u neku ruku iznevjerili, kao 9. rujna u Bakuu protiv Azerbajdžana, kada je izostao motivacijsko-voljni momenat i kad se moglo uočiti da izbornik Dalić sasvim ne kontrolira situaciju. Tada je Brekalo bio uveden na poziciju desnog beka, umjesto da u svojoj prirodnoj ulozi zamijeni slabog Rebića, a i večeras je počeo Rebić i nije bio dobar. Izjednačenje se vremenski dogodilo poslije zamjene Rebića i ulaska Brekala. Izbornik Dalić se na SP u Rusiji nametnuo kao izvrsni vođa skupine osoba različitih karaktera. Taj utjecaj je poslije prvenstva počeo slabiti. Već poslije Bakua Dalić je izjavio kako je na toj utakmici pogriješio. I večeras bi puni agresivni pritisak prema Slovacima od početka susreta "natjerao" goste da zabiju sami sebi! A ne oni nama i još nisu iskoristili jednu 100-postotnu šansu. Čini se logičnim pitanje je li Dalić potrošio svoju moć uvjeravanja i možda je vrijeme da se razmisli o novom izborniku?

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room