SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Francuski "bejzbolaši" pred Fintićem padali kao snoplje. Ali u dimenzijama, snazi i startovima oni su neki drugi svijet. Kažu, Francuska škola (!?). Dinamo izgubio s deset igrača, najboljem Djuraseku otišao zglob

Foto: Djuka / Špikićev gol za vodstvo Dinama nogometna je poslasticaFoto: Djuka / Špikićev gol za vodstvo Dinama nogometna je poslastica
DINAMO - LYON (MLADI) 1:2 (1:0)

ZAGREB - Stadion Hitrec-Kacian. Gledatelja: 1.500. Glavni sudac: M. Avram (Rumunjska) 5,5. Pomoćni suci: V. Avram i Orbulet (Rumunjska). Četvrti sudac: Frković (Hrvatska)

Strijelci: 1:0 - Špikić (8), 1:1 - Aouar (64), 1:2 - Maolida (83)

DINAMO: Horkaš 6,5, Hudeček 7, Briški 6, Soldo 7, Gjira 7,5 (od 73. Vidović -), Djurasek 7,5, Moro 7,5, Fintić 7, Špikić 7 (od 61. Tolić -), Olmo 7, Abaz 6,5 (od 65. Djurić -). Trener M. Cvitanović 7.

LYON: Racioppi 6,5, Brault 6,5, Roselli 6,5, Kalulu 6, Gaspar 6,5, Cognat 6,5, Devarrewaere 6,5, Aouar 7, Caquaret 6,5, Kitala 6,5, Maolida 7. trener Cris 7.


Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Maolida (Lyon)

Prvo što sam poslije utakmice išao potražiti bili su podatci o francuskim igračima. Nisam uspio naći vjerodostojne mjere visine i težine i svakako ne mislim da su Francuzi varali u godištima, ali me na to potakla neobična konstitucija Lyonovih mladih nogometaša. To kao da su već odavno bejzbol igrači. U znanju ništa, ali u snazi i startrovima nešto što bih zadnje gledao. To je očito francuska škola koja preferira snagu, a ostalo kako bude. Kad se k tome pribroji kriterij rumunjskog suca Mariusa Avrama koji bio posve na francuskoj strani, onda nije ni moglo završiti nego pobjedom gostiju. Ali po igri, šansama i razvoju događaja na trenenu to je moglo i trebalo biti drukčije. Dinamo je od 75. minute igrao bez ozlijeđenog Djuraseka kojemu je otišao zglob. Nije se mogla napraviti zamjena. Djurasek je bio jedan od najboljih igrača. Francuzi su pobjedonosni gol zabili s igračem više. Nešto prije Djurasekovog izlaska, također zbog ozljede vani je ostao Gjira također jedan od najboljih.
Dinamov vodeći gol bio je za enciklopediju. Moro je prošao u svom stulu kroz sredinu, dao Fintiću lijevo, od čijih driblinga su inače Francuzi padali kao snoplje, ovaj je idealno centrirao, a Špikić poentirao za vodstvo. To je inače bila i najljepša kombinacija na utakmici, Francuzi joj nisu bili ni blizu. No, imao je i Dinamo svojih slabosti. Fintić ne igra dovoljno obranu,a obrana uvijek primi po neki problematični gol. Ovaj puta oba.

Link na fotogaleriju

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room